West-Fries dorp Obdam wint 12,9 miljoen euro in Postcode Loterij

Alle deelnemers in het dorp delen met elkaar miljoenenprijs

Amsterdam, 30 mei 2014 – De Postcode Loterij ZomerKanjer van 12,9 miljoen euro is gevallen in Obdam. Dat is vanavond bekendgemaakt in het tv-programma 'RTL Boulevard'. De prijs is gevallen in postcodegebied 1713, tevens het enige postcodegebied in het dorp. Alle inwoners van het dorp die meespelen in de meitrekking van de Postcode Loterij winnen met elkaar deze miljoenenprijs. Zaterdagmiddag 31 mei wordt bekend op welke volledige postcode in Obdam de grootste geldprijzen vallen.

De ZomerKanjer van 12,9 miljoen valt in Obdam
De ZomerKanjer van 12,9 miljoen valt in Obdam

Welke straat wint het meest?
De ZomerKanjer bestaat uit een wijkprijs en een postcodeprijs. Deelnemers waarvan de postcode begint met 1713 winnen met elkaar 6,45 miljoen euro. De andere 6,45 miljoen euro wordt verdeeld onder de deelnemers van één specifieke postcode (1713 én letters) binnen deze wijk. Om welke postcode dit gaat wordt zaterdag begin van de middag bekendgemaakt. Dan verrast Postcode Loterij-ambassadeur Caroline Tensen de grootste winnaars thuis met een cheque.

Wijkfeest met optredens van bekende artiesten
Vrijdagavond 6 juni horen de wijkwinnaars uit Obdam welk bedrag zij per lot met het maximaal aantal Kanjerpunten ontvangen. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, maakt dit bekend tijdens het wijkfeest dat de loterij organiseert met optredens van Wolter Kroes en Nielson. De verdeling van de 6,45 miljoen euro is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten dat in 2014 is opgebouwd. Kanjerpunten zijn spaarpunten. Hoe langer een lot dit jaar meespeelt, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de meitrekking waarin deze ZomerKanjer valt, hebben deelnemers maximaal 5 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

De locatie en het tijdstip van het feest maakt de Postcode Loterij de komende week bekend via een persbericht, flyers in de wijk en via een vermelding op de website www.postcodeloterij.nl.

Miljoenenprijzen door het hele land
Al 25 jaar reikt de Postcode Loterij vele miljoenenprijzen uit. Zo wonnen alle deelnemers het Zeeuwse dorp Vrouwenpolder op nieuwjaarsdag 42,9 miljoen euro en vielen er op die dag prijzen van 1 miljoen euro in Alkmaar en Zaandam.