Wijkwinnaars Postcode Loterij horen hoogte geldprijs op wijkfeest in Amsterdam Zuidoost

Optredens van Nielson, Wolter Kroes en Xander de Buisonjé

Amsterdam, 2 januari 2015Op nieuwjaarsdag is de PostcodeKanjer van 43,7 miljoen euro op wijkcode 1107 in Amsterdam Zuidoost gevallen. Op dinsdag 6 januari organiseert de Postcode Loterij voor de bewoners van de wijk een groot Kanjerfeest met optredens van Nielson, Wolter Kroes en Xander de Buisonjé. Op dit feest maakt Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, bekend welk bedrag de wijkwinnaars die meespelen met postcodegebied 1107 per lot winnen. Zij verdelen met elkaar de helft van de hoofdprijs: ruim 21,85 miljoen euro.

Amsterdam, 1 januari 2015 – Postcode Loterij-ambassadeur Caroline Tensen verrast één van de winnaars van de hoofdprijs van de Postcode Loterij met het nieuws en een cheque - Fotocredits: Roy Beusker
Amsterdam, 1 januari 2015 – Postcode Loterij-ambassadeur Caroline Tensen verrast één van de winnaars van de hoofdprijs van de Postcode Loterij met het nieuws en een cheque - Fotocredits: Roy Beusker

De andere 21,85 miljoen euro is gevallen op postcode 1107 LA. De zeven winnaars met deze exacte postcode hoorden op nieuwjaarsdag al dat zij bedragen van 1.958.965 euro tot 6.328.965 euro wonnen.

Wijkfeest met optredens van Nederlandse artiesten

Het wijkfeest vindt plaats op dinsdag 6 januari a.s. op het Renooiplein in Amsterdam Zuidoost. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Het terrein is vanaf 18.30 uur geopend. Inwoners van de winnende buurt zijn welkom, toegang is gratis. Het is niet mogelijk om te parkeren op het terrein; bezoekers worden verzocht om lopend, met de fiets of openbaar vervoer te komen.

Verdeling van de prijzen

De verdeling van de wijkprijs van 21,85 miljoen euro is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten dat in het afgelopen jaar is opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2014, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de PostcodeKanjer, die onderdeel is van de decembertrekking, hebben deelnemers maximaal 14 Kanjerpunten per lot kunnen sparen (12 maandelijkse trekkingen + 2 extra trekkingen in juli en december).