Willy uit Meppel wint 23.000 euro bij Postcode Loterij Miljoenenjacht

Nog twee wijkgenoten in de prijzen

Amsterdam, 10 oktober 2016 – Willy uit Meppel is de gelukkige winnaar van 23.000 euro in het tv-programma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' dat afgelopen zondag werd uitgezonden. Zij was samen met 49 wijkgenoten uit postcodegebied 7944 uitgenodigd in de studio. Omdat de twee laatste kandidaten in de race voor een plek in de finale niet op de knop drukten, ging Willy naar huis met het geldbedrag. Naast Willy, vielen nog twee wijkgenoten van Willy in de prijzen.
 
Willy streed samen met 499 andere kandidaten om de felbegeerde finaleplaats in het Gouden Koffer Spel. Hoewel zij niet in de finale kwam, won zij toch een bedrag van 23.000 euro. De twee laatste kandidaten in de race kozen er namelijk voor om niet op ‘de rode knop' te drukken en het spel met het uitstapbedrag te verlaten. Daarom werd het uitstapbedrag verloot onder één van de aanwezigen op de tribune: Willy uit Meppel was de gelukkige.

Willy is blij verrast: "Fantastisch! Dat dit mij overkomt. Ik kan het niet geloven!"

Meerdere winnaars uit Meppel

Nog een inwoner van Meppel, Mark, wist door te dringen tot de voorronde van de finale. Hij eindigde als één van de vijf laatste kandidaten. Hij viel echter af voor de grote finale en kreeg een troostprijs van 3.000 euro. Alma uit Meppel won een Rivièra Maison-cheque t.w.v. 5.000 euro en de aanwezige deelnemers uit Meppel wonnen de vakprijs van 500 euro.

1 eurocent tot 5 miljoen euro

In ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' strijden tien Nederlandse wijken met elk vijftig wijkgenoten om de finaleplaats in het bekende Gouden Koffer Spel. Door koffers te openen kan de finalist een bedrag winnen dat varieert van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Uiteindelijk won Ruud uit Hoofddorp in het finalespel 150.000 euro.

Thuis meespelen met Postcode Loterij Bingo

Tijdens de spelshow kunnen deelnemers van de Postcode Loterij meespelen met Postcode Loterij Bingo. Elk Bingogetal dat tijdens het Gouden Koffer Spel in beeld verschijnt kunnen de mensen thuis wegstrepen op hun Bingokaart. Degene die als eerste een volle Bingokaart heeft, wint hetzelfde geldbedrag als de finalist in de studio. En ditzelfde bedrag wordt ook nog eens verdeeld onder alle buren die meespelen in de winnende postcode.
 
‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' is tot en met zondag 6 november wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.