• George Clooney en de Postcode Loterij
  • Kanjer van 43,9 miljoen euro valt in Sittard

    Topvisual Kanjer
  • Desmond Tutu, ambassadeur van de Postcode Loterij

biografieën Board of Directors

Biografieën Board of Directors

Boudewijn Poelmann, CEO van Novamedia en directie voorzitter van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen

Boudewijn Poelmann

Boudewijn Poelmann (1949) werkt als fondsen- en ledenwerver bij Novib voordat hij in 1983 media- en marketingbedrijf Novamedia opzet. Samen met drie vrienden is hij de bedenker en oprichter van de Nationale Postcode Loterij.  

Poelmann is CEO van Novamedia en directie voorzitter van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen.  Als CEO van Novamedia richt hij Postcode loterijen op in Zweden en de UK. Sinds december 2014 zijn Novamedia en de Posctcode Loterijen met hun goede doelen bijdragen van 7,2 miljard euro de derde grootste private donor wereldwijd, na de Bill and Melinda Gates Foundation en de Wellcome Trust.

In 1991 is Poelmann medeoprichter en aandeelhouder van Independent Media. Deze op één na grootste kranten- en tijdschriftenuitgeverij in Rusland wordt in 2005 verkocht aan Sanoma. In datzelfde jaar staat hij aan de wieg van het financiële dagblad City AM staat, een zakenkrant in de City van London, en start hij uitgeverij Nieuw Amsterdam. In 2014 neemt Novamedia onder zijn leiding diverse uitgeverijen over en maakt een doorstart mogelijk van online boekenwinkel eci en de Amsterdamse boekwinkel Scheltema.

In 2006 wordt Poelmann verkozen tot 'invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie'  door het filantropievakblad FM en in 2012 wordt hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet voor de samenleving in combinatie met innovatief ondernemerschap en leiderschap. Het Amerikaans tijdschrift ‘Fortune’ plaatst Poelmann in 2014 op een eervolle 16e plek op de World’s Top 25 Eco-Innovators.

Naast een BA van de Nyenrode Business Universiteit, een BA op het gebied van Marketing en Management van de Universiteit van Oregon behaalt Boudewijn Poelmann een BA aan de Universiteit van Amsterdam voor zijn studie Politieke Wetenschappen.

Sigrid van Aken, is COO van Novamedia en lid van de directie van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen

Sigrid van Aken

Sigrid van Aken (1970) is COO van Novamedia en lid van de directie van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen.

Van 2002 tot 2005 is Van Aken als Hoofd van afdeling Goede Doelen verantwoordelijk voor de jaarlijkse toewijzingen aan de begunstigden van de drie loterijen. In 2006 wordt zij benoemd tot adjunct-managing director van de drie Goede Doelen Loterijen. Van 2009 tot eind 2012, treedt Van Aken op als voorzitter van de drie managing directors en is verantwoordelijk voor Politiek en Vergunningen (Public Affairs en Juridische Zaken), Operations en IT, Ledenservice en HR.

In 2013 treedt Van Aken toe tot de Raad van Bestuur van Novamedia en daarmee ook tot de directie van de drie Goede Doelen Loterijen, Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij.

Novamedia, een media en marketing organisatie met een maatschappelijke missie, is  eigenaar van diverse loterij formats en merken waaronder de Postcode Loterij. Op dit moment werken goede doelen loterijen met haar formats in Nederland, Groot-Brittannië en Zweden en is Novamedia verantwoordelijk voor de uitvoering van de loterijen. Sinds december 2014 zijn Novamedia en de Posctcode Loterijen met hun goede doelen bijdragen van 7,2 miljard euro de derde grootste private donor wereldwijd, na de Bill and Melinda Gates Foundation en de Wellcome Trust.

Novamedia gebruikt ook haar media know-how en expertise om het lezen en uitgeven van boeken te bevorderen. Daartoe is zij eigenaar van Uitgeverij Nieuw Amsterdam/Wereldbibliotheek/Bas Lubberhuizen, Boekwinkel Scheltema in Amsterdam en de online boekenwinkel eci. Met haar investeringen in goede doelen loterijen en media activiteiten wil Novamedia bijdragen aan een betere en eerlijke wereld.

Tevens maakt Sigrid van Aken vanaf 2013 deel uit van de Raad van Commissarissen van het GVB. Het GVB is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in en rond de hoofdstad. Naast de exploitatie zijn ook het beheer en onderhoud van het materieel en de railinfrastructuur in de stad in handen van GVB. In 2014 is Van Aken genomineerd voor Topvrouw van het jaar.

Sigrid van Aken heeft na het afronden van gymnasiums-beta, Franse taal-en letterkunde gestudeerd. In 1994 begint haar carrière bij de Rabobank in Parijs. In 1998 treedt Van Aken in dienst van KPMG Consulting en tot 2002 is zij senior consultant op het gebied van IT Management. In 2002 treedt zij in dienst van de Nationale Postcode Loterij omdat zij zich graag wil inzetten voor de civil society.

Simone van Bijsterveldt, CFO van Novamedia en lid van de directie van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen NV

Simone van Bijsterveldt

Simone van Bijsterveldt (1976) is CFO van Novamedia en lid van de directie van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen NV.

Van 2010 tot 2015 is Simone van Bijsterveldt als Finance Director verantwoordelijk voor de afdeling Financiën van de Nederlandse Goede Doelen Loterijen en Novamedia. Bij Novamedia was zij direct betrokken bij enkele succesvolle overnames in de uitgeverij sector en de integratie daarvan bij Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. In 2015 wordt zij benoemd tot Managing Director media en krijgt de dagelijkse leiding over de vier uitgeverijen en over de financiën en het personeelsbeleid van de gehele media divisie binnen Novamedia.

Per 1 mei 2016 is zij toegetreden tot de Raad van Bestuur van Novamedia en daarmee ook tot de directie van de drie Goede Doelen Loterijen, Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij.

Novamedia, een media en marketing organisatie met een maatschappelijke missie, is  eigenaar van diverse loterij formats en merken waaronder de Postcode Loterij. Op dit moment werken goede doelen loterijen met haar formats in Nederland, Groot-Brittannië en Zweden en is Novamedia verantwoordelijk voor de uitvoering van de loterijen. Sinds december 2014 zijn Novamedia en de Posctcode Loterijen met hun goede doelen bijdragen van 7,2 miljard euro de derde grootste private donor wereldwijd, na de Bill and Melinda Gates Foundation en de Wellcome Trust.

Novamedia gebruikt ook haar media know-how en expertise om het lezen en uitgeven van boeken te bevorderen. Daartoe is zij eigenaar van Uitgeverij Nieuw Amsterdam/Wereldbibliotheek/Bas Lubberhuizen, Boekwinkel Scheltema in Amsterdam en de online boekenwinkel eci. Met haar investeringen in goede doelen loterijen en media activiteiten wil Novamedia bijdragen aan een betere en eerlijke wereld.

Simone van Bijsterveldt heeft bedrijfswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen en vervolgens de opleiding tot Registeraccountant gevolgd. In 1999 begint zij haar carrière bij KPMG waar zij in diverse functies bij verschillende fondsenwervende goede doelen organisaties de jaarcijfers controleert. In 2005 besluit van Bijsterveldt zelf bij te willen dragen aan de maatschappij door te gaan werken voor een fondsenwervende organisatie en treedt als controller in dienst bij Novamedia.