De Postcode Loterij: door de jaren heen

Eind 1989 liet de Postcode Loterij voor het eerst van zich horen met de KinderKerstLoop. Sinds die actie heeft de Loterij ruim 4,4 miljard euro aan onze goede doelen gegeven. Naast het verblijden van de goede doelen heeft de Loterij in de afgelopen 25 jaar ook ontzettend veel deelnemers mogen verblijden met prachtige prijzen én al bijna net zo lang televisieprogramma’s mogen maken. Wist u bijvoorbeeld dat de Straatprijs al sinds 1990 bestaat? En kent u het programma ‘De 64.000 Gulden Vraag & de Postcode Loterij’ nog? Gaston is al vele jaren ambassadeur van de Loterij, maar wist u dat ook Henny Huisman en Reinout Oerlemans prijzen hebben uitgedeeld? Elke donderdag leest u hier een verhaal uit de historie van 25 jaar Postcode Loterij.

Hitbingo met Carlo en Irene

Wat was het eerste programma van Carlo Boszhard  en Irene Moors? Juist, ‘Hitbingo’!
In 1991 gaan Carlo en Irene voor het eerst samenwerken in het Postcode Loterij-programma ‘Hitbingo’ op RTL 4. Aan drie kandidaten werden gedurende het programma vragen gesteld. Elk goede antwoord leverde een Bingo-getal op. De winnaar maakte ook nog eens kans op een droomreis.

Verder was er veel aandacht voor Nederlandse artiesten. Er was een Bingo-hit, de Nederlandse nummer 1 en de hit-tips. Van die hit-tips mocht het publiek bepalen wat de week daarop de Bingo-hit zou worden. Gordon stond in die tijd wekenlang op nummer 1 met 'Kon ik maar even bij je zijn'. Daardoor was hij 12 weken lang te gast in het programma.

In het seizoen 1992-1993 werd het programma gepresenteerd door Postcode Loterij-ambassadeur Caroline Tensen.