Kanjers van Goud 2010

Afleveringen 2010

Aflevering 1: Hanneke Oudkerk, Terre des Hommes (14 november)

Martijn Krabbé bezoekt Hanneke Oudkerk die voor Terre des Hommes in Sri Lanka woont en zich daar vol overgave inzet voor kinderen die haar steun hard nodig hebben. Als verrassing neemt Kanjers van Goud haar vader Nico mee. Hanneke krijgt nu eindelijk de kans om haar vader te laten zien wat ze bijvoorbeeld doet voor kinderen met een handicap en voormalig kindsoldaten die dankzij Terre des Hommes wel een toekomst hebben.

Aflevering 2: Roeland Monasch, UNICEF (21 november)

Cheque uitreiking prijzwinnaars KvG

Roeland Monasch werkt voor UNICEF in Georgië. Veel kinderen zitten daar door armoede ten onrechte in tehuizen. Roeland zorgt ervoor dat ze weer bij hun ouders kunnen wonen of in ieder geval in een liefdevol gezin en hij helpt ook kinderen die er slachtoffer zijn van diverse oorlogen. Winston gaat bij hem op bezoek en neemt zijn beste vriend Keimpe mee.

Aflevering 3: Alex Cornelissen, Sea Shepherd (28 november)

Winnaars Kanjer van goud 20 000 euro

Alex Cornelissen jaagt met Sea Shepherd jarenlang op illegale Japanse walvisvaarders, bevrijdt dolfijnen, redt zeehonden en zet daar zijn eigen leven voor op het spel. Nu leeft hij met zijn gezin op de Galapagos-eilanden en helpt die eilanden paradijselijk mooi te houden. Martijn Krabbé overvalt Alex met zijn beste vriend die hem ooit bij Sea Shepherd bracht. Tijdens een tour langs de eilanden zijn we getuige van hun vriendschap, de resultaten die Alex al heeft geboekt en de enorme natuurschatten die duidelijk maken hoe belangrijk het is dat deze eilanden worden beschermd.

Aflevering 4: Ike Post, Dierenbescherming (5 december)

kanjers van goud cheque 20 000 euro

Op Sinterklaasavond zetten Winston en Caroline, Ike Post van de Dierenbescherming Friesland Zuid-Oost in het zonnetje. Deze afdelingsinspecteur is samen met het team dat zij aanstuurt de redding voor veel dieren in de hele provincie. We volgen haar als ze de meldingen van mishandeling onderzoekt en in actie komt. Haar hele privéleven moet wijken voor de dieren en daar is haar man Lutger niet altijd blij mee. De ontroering is dan ook groot als Lutger zijn vrouw eindelijk hardop vertelt hoe trots hij op haar is en haar de Gouden Wimpel opspeldt.

Aflevering 5: Reninke de Koker, Liliane Fonds (12 december)

Caroline reist naar Nicaragua waar de Vlaamse Reninka de Koker namens het Liliane Fonds de ouders, begeleiders en leraren van kinderen met een handicap leert hoe zij daar het beste mee om kunnen gaan. Door haar hulp kunnen sommige kinderen handicap nu wel lopen, werken, spelen en dus meedoen. De hereniging met Helga, de jeugdvriendin van Reninka is hartverwarmend. De verrassing is extreem groot, want Helga heeft vliegangst en is doodsbenauwd haar vertrouwde dorpje Leden te verlaten.