Kanjers van Goud voorjaar 2013

Aflevering 1: UNHCR (17 maart)

Sander Niekerk werkt in Libanon voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties: UNHCR. Hij ziet er op toe dat Syrische vluchtelingen toegang krijgen tot fundamentele mensenrechten: onderdak, voedsel, water en gezondheidszorg. Martijn Krabbe ontmoet hem in Libanon en neemt als verrassing de beste vriend van Sander, Sebastian, mee.

Aflevering 2: Vluchtelingenwerk Nederland (24 maart)

Quinty Trustfull  bezoekt  in Nederland 'Kanjer'  Greet Conway. Zij is bij VluchtelingenWerk Nederland actief als vrijwilliger gezinsherenigingen. Quinty en Greet gaan samen met meneer Lobsang uit Tibet naar Schiphol om zijn vrouw en twee kinderen op te halen. De vorige keer ging het op het laatste moment toch niet door en om die reden is het nu extra spannend.

Aflevering 3: Solidaridad (31 maart)

In Ghana bezoekt Gaston Starreveld Hans Perk. Hij werkt voor de organisatie 'Solidaridad'.  Zij helpen Ghanezen in de kleinschalige mijnbouw Daardoor kan het leven van veel mijnbouwers verbeterd worden, zoals dat ook met Fairtrade koffie, cacao of bananen gebeurt. Als verrassing komt ook de zus van Hans het 'Goed Goud project' bekijken.

Aflevering 4: Oxfam Novib (7 april)

Caroline Tensen reist voor Kanjers van Goud naar het Afrikaanse  Niger en  bezoekt Fenke Elskamp. Fenke werkt daar voor Oxfam Novib en laat haar moeder Sonja en Caroline zien hoe zij zich inzet voor jonge moeders en babies.

Aflevering 5: Natuurmonumenten (14 april)

Natuurbeheerder Otto Overdijk van Natuurmonumenten heeft op Schiermonnikoog  uit handen van Winston Gerschtanowitz de Gouden Wimpel gekregen. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn werk voor natuur en recreatie in het algemeen, maar in het bijzonder voor zijn onderzoek naar de lepelaar. Overdijk volgt de lepelaars op hun trek naar Afrika en helpt daar ook bij het opleiden van vogelonderzoekers.