Hoofdprijs van ruim € 2.4 miljoen uit de 14e trekking uitgereikt

Amsterdam, 31 december 2012 – Het afgelopen weekend wonnen inwoners uit Zeist en Utrecht met elkaar de Euro Postcode Prijs van € 2.430.000 bij de Postcode Loterij. Deze prijs viel op postcode 3582 JK (Burgemeester ter Pelwijklaan, Utrecht) en is de grootste prijs uit de 14e Trekking.

Blije winnaars van de Euro Postcode Prijs
Blije winnaars van de Euro Postcode Prijs

Winnares 14e trekking blij verrast
Een 23-jarige inwoonster van Zeist, die eerder woonde op de Burgemeester ter Pelwijklaan in Utrecht en nog meespeelt met haar oude postcode, werd samen met haar man en zoontje verrast met de hoofdprijs uit de 14e trekking van € 1.215.000. Zij wint de totale hoofdprijs omdat zij als enige met de volledig winnende postcode meespeelt. De andere helft van de Euro Postcode Prijs wordt verdeeld over alle andere deelnemers die meespelen met wijkcode 3582.

Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, verraste de vrouw en haar gezin in hun nieuwe woning in Zeist. De winnares: "Wij hebben het heel erg leuk gehad in Utrecht, maar toen de kleine kwam, hadden we te weinig ruimte en zijn we verhuisd naar Zeist. Of we nog dromen hebben? Een echt eigen huis en ook een vakantie zou nu lekker zijn".

Het tweetal was compleet overdonderd toen zij de gouden envelop openden en het bedrag van € 1.215.000 tevoorschijn zagen komen. "Is dit allemaal echt?", aldus de winnares. Haar man sprak het gewonnen bedrag daarop luidop uit: "Wow, 1 miljoen, tweehonderdvijftienduizend euro, liefje!". De prijsuitreiking was maandag 31 december te zien in het tv-programma 'Ik Hou Van Holland' op RTL 4.

De wijk wint mee
De Euro Postcode Prijs bestaat naast de hoofdprijs voor één postcode ook uit een wijkprijs voor iedereen die meespeelt met de cijfers 3582 in het lotnummer. Gaston ging zaterdag de Utrechtse wijk in om een aantal inwoners alvast te verrassen. In totaal winnen ruim 500 deelnemers uit Utrecht € 1.175 per lot. Zij krijgen hun prijs binnenkort automatisch op hun rekening gestort.

Euro Postcode Prijs
De Euro Postcode Prijs is een van de prijzen uit de 14e trekking van de Postcode Loterij die in de december heeft plaatsgevonden. De 14e trekking bestaat sinds februari 2009. Iedereen die vanaf toen meedoet met de Postcode Loterij, speelt automatisch mee met deze trekking. Deelnemers die vanaf eerder meespelen, kunnen zich voor de 14e trekking aanmelden. Naast de miljoenenprijs zitten er in de 14e trekking meer dan 200.000 andere prijzen in prijzenpot, zoals een PostcodeStraatprijs, waardebonnen voor HEMA en ICI Paris en Fashioncheques.