Inwoners Assen winnen ruim 3,2 miljoen euro Hele wijk wint miljoenenprijs van Postcode Loterij

Amsterdam, 2 augustus 2013 – De inwoners van Assen winnen ruim 3,2 miljoen euro. Dat is vrijdagavond 2 augustus bekendgemaakt in het tv-programma ‘RTL Boulevard’ op RTL 4. De gelukkige inwoners waarvan de postcode begint met 9403 en die meespeelden in de julitrekking van de Postcode Loterij, winnen met elkaar deze miljoenenprijs. Het blijft nog tot en met vrijdag 9 augustus spannend op welke volledige postcode (straat) in deze wijk de grootste geldprijzen vallen.

Welke straat wint het meest?
De miljoenenprijs bestaat uit een wijkprijs en een postcodeprijs. Deelnemers waarvan de postcode begint met 9403 winnen met elkaar ruim 1,6 miljoen euro. De andere ruim 1,6 miljoen euro wordt verdeeld onder de deelnemers van één specifieke postcode (9403 én letters) binnen deze wijk. Om welke postcode dit gaat wordt vrijdag 9 augustus bekendgemaakt.

Uitreiking met optreden van Wolter Kroes
De wijkwinnaars uit Assen horen vrijdagavond 9 augustus welk bedrag zij per lot met het maximaal aantal Kanjerpunten ontvangen. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, maakt dit bekend tijdens een uitreiking in de wijk waar Wolter Kroes komt optreden. De uitreiking vindt plaats op het parkeerterrein van korfbalvereniging ASKO, Martin Luther Kingweg 6 in Assen en duurt van 19:00 tot 20:00 uur; het terrein gaat om 18.30 uur open.

EuroKanjer van 3,6 miljoen euro
De miljoenenprijs die de inwoners van Assen samen verdelen is onderdeel van de EuroKanjer van 3,6 miljoen euro. De EuroKanjer is een speciale prijs, die de Postcode Loterijen uit Nederland en Groot Brittannië gezamenlijk verloten. Deze prijs bestaat uit 2 delen: 90% van de prijs (3.240.000 euro) wordt verdeeld in het winnende land. In het land waar de prijs niet is gevallen wordt 360.000 euro verdeeld (10% van de prijs). 

De verdeling van de EuroKanjer in Nederland gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Kanjerpunten zijn spaarpunten. Hoe langer een lot meespeelde in 2013, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de julitrekking waarin deze EuroKanjer valt, hebben deelnemers maximaal 8 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Miljoenenprijzen door het hele land
In 2012 en 2013 reikte de Postcode Loterij in totaal 27 miljoenenprijzen uit. Deze prijzen vielen onder meer in Zenderen, Helmond, Zeist, Twello, Gendringen en Udenhout.