Hoofdprijs Groene Kanjer valt op postcode 5431 JH in Cuijk

Amsterdam, 5 oktober 2012 – Een uitgelaten stemming vanavond op het Kanjerfeest van de Postcode Loterij op parkeerterrein Zwaanplein in Cuijk. Na de optredens van Jan Smit, Glennis Grace en Danny de Munk hoorden ruim 4.500 feestvierende wijkgenoten dat op postcode 5431 JH de hoofdprijs van 13,4 miljoen euro is gevallen. Daarnaast verdelen alle overige deelnemers waarvan de postcode begint met 5431 samen 6,6 miljoen euro. In totaal wint Cuijk daarmee 20 miljoen euro.

Verdeling 20 miljoen euro bekendgemaakt op wijkfeest
Verdeling 20 miljoen euro bekendgemaakt op wijkfeest

Grootste winnaars verrast op het podium
Tijdens het wijkfeest maakte Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld bekend dat op postcode 5431 JH de hoofdprijs is gevallen. De 20 deelnemers met de winnende postcode werden op het podium geroepen en ontvingen uit handen van Martijn Krabbé en Winston Gerschtanowitz een cheque met daarop de gewonnen bedragen. In totaal spelen zij mee met 40 loten. De gewonnen bedragen variëren van 355.437 euro tot 2.381.432 euro.

Kanjer valt in Cuijk

De hele wijk wint mee
De Groene Kanjer bestaat, naast de hoofdprijs van 13,4 miljoen euro voor de volledige postcode, ook uit een prijs voor alle deelnemers uit de wijk die in september meespeelden met de Postcode Loterij. Ruim 1.700 deelnemers waarvan de postcode begint met 5431 winnen samen 6,6 miljoen euro. Zij ontvangen 2.580 euro per lot als zij in 2012 alle trekkingen meespeelden met de Postcode Loterij.

De verdeling van de prijzen is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.

Honderdduizenden winnaars in septembertrekking
In de septembertrekking van de Postcode Loterij wonnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, toegangskaarten voor de dierentuin en cadeaubonnen. De uitslagen zijn terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.