Sliedrecht wint JackpotKanjer van € 15 miljoen

Zondagavond 3 april is in het tv-programma 'Postcode Loterij Miljoenenjacht' op RTL 4 bekendgemaakt dat op postcode 3362 XK in Sliedrecht de grote klapper van € 10 miljoen van de JackpotKanjer is gevallen. Deelnemers van de Postcode Loterij die met hun volledige postcode 3362 XK meespeelden in de maarttrekking, verdelen met elkaar € 10 miljoen. De resterende € 5 miljoen wordt verdeeld over de overige deelnemers in de wijk. In totaal wint Sliedrecht daarmee € 15 miljoen.

Blije winnaars in Sliedrecht.
Blije winnaars in Sliedrecht.

Winnaars thuis verrast met cheque
De winnaars met postcode 3362 XK zijn zondagavond tijdens de uitzending van 'Postcode Loterij Miljoenenjacht' thuis verrast door Winston Gerschtanowitz en Martijn Krabbé. De winnaars ontvingen een cheque waarop staat welk bedrag zij winnen. Deze gewonnen bedragen variëren van ruim € 490.000,- tot ruim € 1,4 miljoen. In de volledig winnende postcode winnen 15 huishoudens met in totaal 21 loten de JackpotKanjer.

Grote winnares mevrouw Peters, zij won ruim € 1,4 miljoen.

JackpotKanjer kan oplopen tot € 45 miljoen
De Postcode Loterij heeft de JackpotKanjer in 2011 als nieuwe prijs geïntroduceerd. De JackpotKanjer bestaat uit twee delen: de Jackpot van € 15 miljoen en de Kanjer van € 15 miljoen. De Kanjer met een bedrag van € 15 miljoen wordt sowieso uitgekeerd.

Omdat het Jackpotdeel in de maarttrekking niet is gevallen, schuift deze door naar de volgende JackpotKanjer-trekking in september. De JackpotKanjer staat dan op € 37,5 miljoen. In december kan dit bedrag oplopen tot € 45 miljoen, het hoogste bedrag dat ooit in de Nederlandse geschiedenis door een loterij is uitgekeerd. Bij de JackpotKanjer van de Postcode Loterij valt de prijs in een hele wijk en winnen buren dus met elkaar.

Wijkfeest met optredens van bekende artiesten
Voor de wijkwinnaars wordt vrijdagavond 8 april duidelijk welk bedrag zij per lot ontvangen. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, maakt dit bekend tijdens het Kanjerfeest dat de loterij organiseert in de buurt. Wolter Kroes, Danny de Munk en Nick & Simon zorgen met hun optredens voor een feestelijke sfeer. Het Kanjerfeest voor de hele buurt vindt op vrijdag 8 april plaats op het Burgemeester Winklerplein in Sliedrecht. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur, het terrein is vanaf 18.30 uur geopend. Alle inwoners van de winnende buurt zijn welkom.

Prijzen onder voorbehoud van typefouten en incasso. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!