Ruim 4.000 inwoners Vianen op wijkfeest Postcode Loterij

Amsterdam, 7 oktober 2011 – Op 30 september viel de JackpotKanjer van 15 miljoen euro in Vianen. Vrijdagavond 7 oktober vierden zo’n 4.000 inwoners van Vianen dit op het wijkfeest dat de Postcode Loterij organiseerde op het parkeerterrein voor sportcentrum Helsdingen in Vianen. Wolter Kroes, Jan Smit en Gerard Joling zongen de wijkbewoners toe. Tevens werd bekendgemaakt hoeveel de deelnemers in de winnende wijk per lot winnen.

Wijkwinnaars winnen 2.100 euro per lot dankzij JackpotKanjer
Wijkwinnaars winnen 2.100 euro per lot dankzij JackpotKanjer

De inwoners van Vianen vallen in de prijzen dankzij de JackpotKanjer van 15 miljoen euro. Deelnemers met de volledig winnende postcode 4133 JA verdelen met elkaar de grootste prijs van 10 miljoen euro. In totaal winnen 14 deelnemers deze hoofdprijs. Zij ontvangen geldbedragen van 434.783 euro tot 1.304.378 euro.

De hele wijk wint mee

Overige deelnemers waarvan de postcode begint met 4133 verdelen met elkaar 5 miljoen euro van de JackpotKanjer. Het gaat hier om ruim 1.400 inwoners die met meer dan 2.300 loten meespeelden in de septembertrekking. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, maakte tijdens het wijkfeest bekend dat wijkwinnaars 2.100 euro per lot ontvangen als zij vanaf januari dit jaar al meespeelden met de Postcode Loterij.

De verdeling van de JackpotKanjer is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelt gedurende een kalenderjaar, hoe meer Kanjerpunten, hoe groter het aandeel in de prijs.

Download hier de foto van het wijkfeest met hoge resolutie (foto: Roy Beusker Fotografie)

Het eerdere persbericht over de aankondiging van het wijkfeest kunt u hier lezen.

Caroline Tensen deelt 10 miljoen euro uit in postcode 4133 JA in Vianen

Amsterdam, 1 oktober 2011 – Vandaag is bekendgemaakt dat op postcode 4133 JA in Vianen de grote klapper van 10 miljoen euro van de JackpotKanjer is gevallen. Deelnemers van de Postcode Loterij die met hun volledige postcode 4133 JA meespeelden in de septembertrekking, verdelen met elkaar dit bedrag. Verder winnen alle overige deelnemers waarvan de postcode begint met 4133 samen 5 miljoen euro. In totaal wint Vianen daarmee 15 miljoen euro.

JackpotKanjer oktober 2011 in Vianen

Winnaars thuis verrast met cheque
De winnaars met postcode 4133 JA zijn vandaag door Caroline Tensen thuis verrast met een cheque waarop staat welk bedrag zij winnen. Deze gewonnen bedragen variëren van 434.783 euro tot 1.304.378 euro. In de volledig winnende postcode winnen 14 huishoudens de JackpotKanjer. Morgen is in het tv-programma Eén tegen 100 (21.15 uur, Nederland 1) te zien hoe de grote winnaars zijn verrast met hun prijs.

Wijkfeest met optredens van bekende artiesten
De wijkwinnaars horen vrijdagavond 7 oktober welk bedrag zij per lot ontvangen. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, maakt dit bekend tijdens het wijkfeest dat de loterij organiseert in de buurt. Tijdens dit feest verzorgen Jan Smit, Gerard Joling en Wolter Kroes optredens. De locatie en tijdstip van het feest maakt de Postcode Loterij de komende week bekend via flyers in de wijk en een vermelding op www.postcodeloterij.nl. Alle buurtbewoners zijn welkom om te vieren dat de JackpotKanjer in Vianen is gevallen.

Uitslagen en innen geldprijzen
In de trekking van de Postcode Loterij wonnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen. De uitslagen van de Postcode Loterij zijn terug te vinden op www.postcodeloterij.nl. Deelnemers die een geldprijs hebben gewonnen, krijgen automatisch het winnende bedrag op hun bankrekening gestort.