PostcodeKanjer 40 miljoen valt in Breda: 10 inwoners miljonair

Amsterdam, 1 januari 2012 – Een uitgelaten stemming bij de bewoners van het seniorencomplex aan de Damiaanstraat in Breda. Vanavond is bekendgemaakt dat op de postcode van dit complex de hoofdprijs van de PostcodeKanjer is gevallen. De bewoners die in de decembertrekking meespeelden met de Postcode Loterij met postcode 4834 WC, verdelen met elkaar 20 miljoen euro. Al deze tien deelnemers zijn miljonair geworden. Daarnaast winnen alle overige deelnemers waarvan de postcode begint met 4834 (de wijk) samen ook 20 miljoen euro. In totaal wint Breda daarmee 40 miljoen euro, de grootste geldprijs ooit in de Postcode Loterij. Daarnaast vielen in de decembertrekking nog 1 miljoen deelnemers in de prijzen.

PostcodeKanjer valt in Breda

Grootste winnaars thuis verrast met cheques
De winnaars met postcode 4834 WC zijn vanavond door Postcode Loterij-ambassadeurs Caroline Tensen en Quinty Trustfull thuis verrast met een cheque waarop staat welk bedrag zij ieder winnen. Deze gewonnen bedragen variëren van 1.390.374 euro tot 4.278.074 euro. In deze winnende postcode winnen 10 huishoudens 20 miljoen euro. Vanavond was in het tv-programma ‘De Postcode Loterij Nieuwjaarsshow’ te zien hoe deze grote winnaars zijn verrast met hun prijs. Ook werd in de tv-show bekendgemaakt op welke acht andere postcodes in Nederland Kanjerprijzen van 1 miljoen euro vielen. Dit zijn postcodes in de woonplaatsen: Bennekom, Berkel-Enschot, Bussum, Gorinchem, Hank, Leidschendam, Noordwijkerhout en Zeist.

1 miljoen winnaars op nieuwjaarsdag
In de decembertrekking van de Postcode Loterij wonnen verder meer dan 1 miljoen deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen. De uitslagen zijn terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.

Ruim 500 inwoners Breda op wijkfeest Postcode Loterij

Deelnemers Postcode Loterij in de wijk winnen 6.300 euro per lot

Inwoners van Breda uit de winnende wijk 4834 vieren hun winst op het Kanjerfeest van de Postcode Loterij
Inwoners van Breda uit de winnende wijk 4834 vieren hun winst op het Kanjerfeest van de Postcode Loterij

Vrijdagavond 6 januari zongen Jan Smit, Xander de Buisonjé en de 3JS op het Kanjerfeest van de Postcode Loterij ruim 5000 inwoners van Breda toe. Het wijkfeest vond plaats op het parkeerterrein bij zwembad Wolfslaar, in de wijk waar op nieuwjaarsdag de PostcodeKanjer van 40 miljoen euro viel. Aan het eind van het Kanjerfeest maakte de Postcode Loterij bekend dat wijkwinnaars 6.300 euro per lot winnen als ze meespeelden in de decembertrekking van de Postcode Loterij.

Wijkwinnaars winnen 6.300 euro per lot
Mensen die meespelen met de winnende wijkcode 4834 verdelen met elkaar 20 miljoen euro, de helft van de hoofdprijs. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, maakte tijdens het Kanjerfeest bekend dat wijkwinnaars 6.300 euro per lot ontvangen als zij in 2011 het hele jaar (14 trekkingen) meespeelden met de Postcode Loterij. De verdeling van de hoofdprijs is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. In totaal winnen er meer dan 2.100 wijkbewoners met in totaal ruim 3.500 loten.

Grootste geldprijzen voor postcode 4834 WC
Bewoners van het seniorencomplex in de Damiaanstraat met postcode 4834 WC zijn de allergrootste winnaars van de PostcodeKanjer. In totaal delen tien deelnemers uit deze postcode een bedrag van 20 miljoen euro met elkaar. Zij hoorden op nieuwsjaardag al van Postcode Loterij-ambassadeurs Caroline Tensen en Quinty Trustfull de gewonnen bedragen. Deze variëren per winnaar van 1.390.374 euro tot 4.278.074 euro.