PostcodeStraatprijs

Elke week deelt Gaston de PostcodeStraatprijs uit. Maar vanaf 14 september reiken we elke werkdag, 4 weken lang de Postcode Straatprijs van €25.000 per lot uit. Valt de PostcodeStraatprijs op uw postcode? Dan wint u € 25.000,- per lot indien u meespeelt met de StraatprijsVerdubbelaar! Onder alle winnende deelnemers wordt bovendien één BMW 1 Serie verloot. Bekijk hieronder de winnaar van vandaag.


Meer PostcodeStraatprijzen

Diverse winnaars uit Purmerend, waaronder Marion en Cees, worden verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld met de PostcodeStraatprijs-cheque. Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

PostcodeStraatprijs 23 december: 1448PH in Purmerend

Een grote verrassing voor deelnemers uit Purmerend. Daar is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. De deelnemers met postcode 1448PH winnen in totaal 557.000 euro. Lees meer

Bekijk hier het uitslagenarchief van de PostcodeStraatprijs van het jaar 2014, 2013 en 2012.

Uitleg Postcode Straatprijs

Verdeling 16,7 miljoen euro bekendgemaakt op Kanjerfeest Postcode Loterij

Amsterdam, 6 juli 2012 – Een uitgelaten stemming vanavond op het Kanjerfeest dat de Postcode Loterij organiseerde voor de inwoners van Zenderen en omgeving. Jan Smit, Gerard Joling en Guus Meeuwis traden op voor zo'n 3000 feestgangers op het parkeerterrein van sportcomplex ’t Wooldrik in het nabijgelegen Borne.

Tijdens het feest vond de ontknoping plaats van de PostcodeKanjer die deze week in Zenderen viel. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld maakte bekend op welke volledige postcode de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro is gevallen en hoeveel alle andere inwoners van Zenderen die meespelen met de Postcode Loterij winnen.

Grootste winnaars verrast op het podium

De Postcode Loterij-ambassadeur onthulde dat op postcode 7625 PZ (straat Patersbos in Zenderen) de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro is gevallen. Op het podium verraste hij de aanwezige winnaars met een cheque met het gewonnen bedrag. In totaal zijn er acht winnaars in de straat. Zij winnen allemaal meer dan één miljoen euro: zes deelnemers krijgen 1.066.667 euro, één deelnemer wint 1.600.000 euro en twee deelnemers ontvangen 2.133.333 euro.

Geldprijzen voor alle deelnemers in Zenderen

De PostcodeKanjer bestaat, naast de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro voor een volledige postcode, ook uit een prijs van 5,5 miljoen euro voor iedereen waarvan de postcode begint met 7625.

In het dorp Zenderen begint bij alle 1.400 inwoners de postcode met deze cijfers. Tijdens het feest is bekendgemaakt dat ruim 200 van hen met in totaal ruim 400 loten meespelen. Zij winnen 13.200 euro per lot als zij in 2012 alle maanden meespeelden met de loterij. Dit is een van de hoogste bedragen die ooit is uitgekeerd aan de wijkwinnaars van de PostcodeKanjer.

De verdeling van de prijzen is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.