PostcodeStraatprijs

Elke week deelt Gaston de PostcodeStraatprijs uit. Maar vanaf 14 september reiken we elke werkdag, 4 weken lang de Postcode Straatprijs van €25.000 per lot uit. Valt de PostcodeStraatprijs op uw postcode? Dan wint u € 25.000,- per lot indien u meespeelt met de StraatprijsVerdubbelaar! Onder alle winnende deelnemers wordt bovendien één BMW 1 Serie verloot. Bekijk hieronder de winnaar van vandaag.


Meer PostcodeStraatprijzen

Diverse winnaars uit Purmerend, waaronder Marion en Cees, worden verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld met de PostcodeStraatprijs-cheque. Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

PostcodeStraatprijs 23 december: 1448PH in Purmerend

Een grote verrassing voor deelnemers uit Purmerend. Daar is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. De deelnemers met postcode 1448PH winnen in totaal 557.000 euro. Lees meer

Bekijk hier het uitslagenarchief van de PostcodeStraatprijs van het jaar 2014, 2013 en 2012.

Uitleg Postcode Straatprijs

Danny de Munk, Jan Smit en Gerard Joling zingen winnaars toe op Kanjerfeest

Amsterdam, 7 januari 2011 – De Postcode Loterij heeft tijdens het Kanjerfeest op vrijdagavond 7 januari bekend gemaakt dat bijna 2.000 inwoners van Amsterdam vele euro's rijker het nieuwe jaar ingaan. De gewonnen bedragen lopen op tot € 1.625.000,-.

Deelnemers met de winnende postcode 1019 LH verdelen met elkaar € 12.500.000,-, de helft van de hoofdprijs van € 25.000.000,-. In totaal winnen 17 deelnemers met 32 loten deze prijs. Zij ontvangen per deelnemer geldbedragen tussen € 250.000,- en € 1.625.000,-.

Winnen met de buren

Mensen die meespelen met de winnende wijkcode 1019 verdelen de andere € 12.500.000,-. Gaston Starreveld (ambassadeur van de Postcode Loterij) maakte tijdens het Kanjerfeest bekend dat wijkwinnaars € 3.850,- per lot ontvangen als zij in 2010 het hele jaar meespeelden met de Postcode Loterij. De verdeling van de hoofdprijs is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelt, hoe meer Kanjerpunten, hoe groter het aandeel in de prijs.

Wijkfeest met bekende artiesten

Het Kanjerfeest vond plaats op de Kop van het Java-eiland in Amsterdam. Bewoners van de winnende wijk genoten van het wijkfeest met optredens van Danny de Munk, Jan Smit en Gerard Joling.

Nationale Postcode Loterij – de samenleving wint altijd

De Nationale Postcode Loterij werft sinds 1989 fondsen om organisaties te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. Vijftig procent van de totale inleg is bestemd voor het goede doel. De loterij is uitgegroeid tot de grootste goededoelenloterij van Nederland en steunt 75 goededoelenorganisaties. Sinds haar oprichting heeft de loterij bijna € 3.000.000.000,- aan haar beneficiënten uitgekeerd. Organisaties die werkzaam zijn binnen de sectoren mens en natuur, zoals UNICEF, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten en Artsen zonder Grenzen, ontvangen steun van de Postcode Loterij. Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in Engeland en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen.

Amsterdammers vieren hun winst

Kanjerfeest winnaars Credits: Roy Beusker (c)
Kanjerfeest winnaars Credits: Roy Beusker (c)
Kanjertruck 33 miljoen Credits: Roy Beusker (c)
Kanjertruck 33 miljoen Credits: Roy Beusker (c)
Podium van het Kanjerfeest Credits: Roy Beusker (c)
Podium van het Kanjerfeest Credits: Roy Beusker (c)