PostcodeStraatprijs

Elke week deelt Gaston de PostcodeStraatprijs uit. Maar vanaf 14 september reiken we elke werkdag, 4 weken lang de Postcode Straatprijs van €25.000 per lot uit. Valt de PostcodeStraatprijs op uw postcode? Dan wint u € 25.000,- per lot indien u meespeelt met de StraatprijsVerdubbelaar! Onder alle winnende deelnemers wordt bovendien één BMW 1 Serie verloot. Bekijk hieronder de winnaar van vandaag.


Meer PostcodeStraatprijzen

Diverse winnaars uit Purmerend, waaronder Marion en Cees, worden verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld met de PostcodeStraatprijs-cheque. Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

PostcodeStraatprijs 23 december: 1448PH in Purmerend

Een grote verrassing voor deelnemers uit Purmerend. Daar is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. De deelnemers met postcode 1448PH winnen in totaal 557.000 euro. Lees meer

Bekijk hier het uitslagenarchief van de PostcodeStraatprijs van het jaar 2014, 2013 en 2012.

Uitleg Postcode Straatprijs

Amsterdam, 4 september 2010 – Een op de vier inwoners van het Overijsselse dorp Vroomshoop is sinds vandaag duizenden euro’s rijker. In Vroomshoop is de eerste Europese PostcodeKanjer gevallen. Ruim 2.100 inwoners waarvan de postcode begint met de cijfers 7681 en die meespelen in de Nationale Postcode Loterij verdelen met elkaar een geldbedrag van 11, 1 miljoen euro.

Het is de eerste keer dat de Postcode Loterij een Europese prijs verloot

Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in Engeland en Zweden. Deze Europese PostcodeKanjer is een prijs die de Nationale Postcode Loterij in samenwerking met de Engelse People’s Postcode Lottery organiseert. De prijs is een onderdeel van de extra trekking van augustus (13e trekking).

Deelnemers uit Vroomshoop de grote winnaars

De geldprijs van 12,3 miljoen euro bestaat uit twee delen: 11,1 miljoen euro is te verdelen in het winnende land Nederland. In Engeland valt een prijs van 1,2 miljoen euro. Loterijdeelnemers uit Vroomshoop waarvan de postcode begint met de vier cijfers 7681 zijn de winnaars. Van de hoofdprijs van ruim 11,1 miljoen euro is € 555.696 bestemd voor de postcode 7681 XK. De rest van de prijs € 10.558.223 is te verdelen over alle andere loten met dezelfde vier cijfers als de winnende postcode.

Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, was vandaag in Vroomshoop om de winnaars te verrassen met hun prijs. Deze uitreiking wordt aanstaande zondag 5 september in het tv-programma Eén tegen 100 uitgezonden om 21.15 uur op Nederland 1.

Uitslagen en innen geldprijs

De uitslag van de Europese PostcodeKanjer is terug te vinden op www.postcodeloterij.nl/uitslagen. Deelnemers die in de prijzen zijn gevallen, krijgen automatisch het winnende bedrag op hun bankrekening gestort. Mensen die eenmalig meespelen, kunnen met hun winnende lot langsgaan bij een vestiging van Primera of bellen met de Postcode Loterij op telefoonnummer: 0900 – 3001500 (20 cpm, 9.00 uur - 21.00 uur op werkdagen).

Inwoners van het Overijsselse Vroomshoop met de postcode 7681 XK zijn de grote winnaars van de Europese PostcodeKanjer van de Postcode Loterij. Foto: Margot ter Heide
Inwoners van het Overijsselse Vroomshoop met de postcode 7681 XK zijn de grote winnaars van de Europese PostcodeKanjer van de Postcode Loterij. Foto: Margot ter Heide

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij werft sinds 1989 fondsen om organisaties te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. Vijftig procent van de totale inleg is bestemd voor het goede doel. De loterij is uitgegroeid tot de grootste goededoelenloterij van Nederland en steunt 75 goededoelenorganisaties. Sinds haar oprichting heeft de loterij 3 miljard euro aan haar beneficiënten uitgekeerd. Organisaties die werkzaam zijn binnen de sectoren mens en natuur, zoals UNICEF, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten en Artsen zonder Grenzen, ontvangen steun van de Postcode Loterij. Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in Engeland en Zweden, waar nu de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet bestaan.