PostcodeStraatprijs

Elke week deelt Gaston de PostcodeStraatprijs uit. Maar vanaf 14 september reiken we elke werkdag, 4 weken lang de Postcode Straatprijs van €25.000 per lot uit. Valt de PostcodeStraatprijs op uw postcode? Dan wint u € 25.000,- per lot indien u meespeelt met de StraatprijsVerdubbelaar! Onder alle winnende deelnemers wordt bovendien één BMW 1 Serie verloot. Bekijk hieronder de winnaar van vandaag.


Meer PostcodeStraatprijzen

Diverse winnaars uit Purmerend, waaronder Marion en Cees, worden verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld met de PostcodeStraatprijs-cheque. Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

PostcodeStraatprijs 23 december: 1448PH in Purmerend

Een grote verrassing voor deelnemers uit Purmerend. Daar is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. De deelnemers met postcode 1448PH winnen in totaal 557.000 euro. Lees meer

Bekijk hier het uitslagenarchief van de PostcodeStraatprijs van het jaar 2014, 2013 en 2012.

Uitleg Postcode Straatprijs

Bekendmaking hoge wijkprijs

Amsterdam, 7 mei 2010 – Vrijdagavond heeft de Postcode Loterij tijdens het wijkfeest in Enschede bekend gemaakt dat bijna 600 wijkwinnaars vele duizenden euro’s per lot hebben gewonnen. De Postcode Loterijdeelnemers spelen met ruim 900 loten mee in de winnende wijkcode 7513. Uit de winnende straat prijzen 7 deelnemers zich miljonair dankzij de PostcodeKanjer van 20.000.000 euro.

Alle deelnemers uit de winnende straat bij elkaar (Foto: René de Gilde)
Alle deelnemers uit de winnende straat bij elkaar (Foto: René de Gilde)

Verdeling van de Kanjer

De helft van de PostcodeKanjer - 10 miljoen euro - wordt verdeeld onder alle mensen die deelnemen met de juiste wijkcode (7513). De andere 10 miljoen euro gaat naar alle deelnemers die meespelen met de volledige winnende postcode (7513 GA). De verdeling is over alle deelnemende loten en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe meer Kanjerpunten, hoe groter het aandeel in de prijs. De wijkwinnaars winnen 11.000 euro per lot, wanneer het hele jaar is meegespeeld.

Juichende winnaars in Enschede (Foto: René de Gilde)
Juichende winnaars in Enschede (Foto: René de Gilde)

Wijkfeest met bekende artiesten

Het Kanjerfeest vond plaats op het grasveld op de kruising Zuiderval en Varviksingel in Enschede. Duizenden mensen genoten van het wijkfeest, met optredens van Jan Smit, Ray & Anita en regiogenoot Thomas Berge.

De samenleving wint altijd

De Nationale Postcode Loterij is fondsenwerver voor goede doelen. Vijftig procent van de opbrengst is bestemd voor projecten in de samenleving. Dankzij 2,5 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij in 2009 is een recordbedrag van ruim 256 miljoen euro verdeeld over 75 goededoelenorganisaties. Deze organisaties zijn werkzaam op het gebied van mens en natuur in Nederland en daarbuiten. Dit zijn onder meer Humanitas, De 12 Landschappen, Unicef, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en Stichting DOEN.