PostcodeStraatprijs

Elke week deelt Gaston de PostcodeStraatprijs uit. Maar vanaf 14 september reiken we elke werkdag, 4 weken lang de Postcode Straatprijs van €25.000 per lot uit. Valt de PostcodeStraatprijs op uw postcode? Dan wint u € 25.000,- per lot indien u meespeelt met de StraatprijsVerdubbelaar! Onder alle winnende deelnemers wordt bovendien één BMW 1 Serie verloot. Bekijk hieronder de winnaar van vandaag.


Meer PostcodeStraatprijzen

Diverse winnaars uit Purmerend, waaronder Marion en Cees, worden verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld met de PostcodeStraatprijs-cheque. Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

PostcodeStraatprijs 23 december: 1448PH in Purmerend

Een grote verrassing voor deelnemers uit Purmerend. Daar is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. De deelnemers met postcode 1448PH winnen in totaal 557.000 euro. Lees meer

Bekijk hier het uitslagenarchief van de PostcodeStraatprijs van het jaar 2014, 2013 en 2012.

Uitleg Postcode Straatprijs

Wijkgenoten in Oss vallen ook in de prijzen

Amsterdam, 10 april 2012 – Mevrouw Van Herpen uit Oss won afgelopen zondag 8 april 175.000 euro in het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht. Door als finalist te eindigen in de spelshow met Linda de Mol zorgt zij ervoor dat ook haar wijkgenoten uit Oss eenzelfde bedrag met elkaar mogen verdelen.

Studiowinnaar Miljoenenjacht op 5 april 2012
In de wekelijkse RTL 4-spelshow Postcode Loterij Miljoenenjacht strijden tien Nederlandse wijken met elk vijftig wijkgenoten om de omstreden finaleplaats. Hiervoor moeten zij verschillende vragen beantwoorden. Van de in totaal 500 kandidaten blijft uiteindelijk één finalist over die het bekende Gouden Koffer Spel speelt. In dit spel kan de finalist een bedrag winnen dat varieert van 1 eurocent tot 5 miljoen euro.

Mevrouw Van Herpen uit Oss won uiteindelijk 175.000 euro. Met het winnen van deze prijs mogen haar wijkgenoten eenzelfde bedrag met elkaar verdelen. Het gaat hierbij om alle mensen die meespelen met de Postcode Loterij en waarvan de postcode begint met 5344. Zij krijgen automatisch het winnende bedrag op hun bankrekening gestort.

Thuiswinnaar

Tijdens dezelfde show heeft mevrouw Van Camerijk Glisic uit Amsterdam een bedrag van 175.000 euro gewonnen het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht op RTL 4. Zij speelde thuis mee met hetzelfde koffernummer als de finalist bij Linda de Mol in de studio. De notaris besliste dat mevrouw Van Camerijk Glisic de gelukkige thuiswinnaar is en hetzelfde bedrag als de studiowinnaar ontvangt.

Aangezien mevrouw Van Camerijk Glisic op reis was, ging Postcode Loterij ambassadeur Winston Gerschtanowitz afgelopen zondag op bezoek bij haar zoon met een cheque van 175.000 euro. Deze overhandiging was live in de uitzending van Postcode Loterij Miljoenenjacht te zien.

Halve finale

De heer Van Dijk uit Middelburg won afgelopen zondag 8 april 24.400 euro in het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht. Hij was een van de twee laatste kandidaten in de spelshow met Linda de Mol. Door te drukken op ‘de knop’ besloot niet door te gaan naar het finalespel maar te kiezen voor een geldbedrag.

De heer Van Dijk bleef als een van de twee laatste kandidaten over in de spelshow door de meeste vragen juist te beantwoorden. Alvorens de finale in te gaan, stond hij met mevrouw Van Herpen uit Amsterdam voor de knop. Hier loopt een teller op tot een geldbedrag dat vooraf is bepaald. De twee kandidaten hadden beiden de keuze om op de knop te drukken en dit bedrag te incasseren, in plaats van door te gaan naar het finalespel. De heer Van Dijk besloot dit te doen en ontving 24.400 euro.

Postcode Loterij Miljoenenjacht is wekelijks te zien bij RTL 4 op zondagavond om 21.00 uur.