PostcodeStraatprijs

Elke week deelt Gaston de PostcodeStraatprijs uit. Maar vanaf 14 september reiken we elke werkdag, 4 weken lang de Postcode Straatprijs van €25.000 per lot uit. Valt de PostcodeStraatprijs op uw postcode? Dan wint u € 25.000,- per lot indien u meespeelt met de StraatprijsVerdubbelaar! Onder alle winnende deelnemers wordt bovendien één BMW 1 Serie verloot. Bekijk hieronder de winnaar van vandaag.


Meer PostcodeStraatprijzen

Diverse winnaars uit Purmerend, waaronder Marion en Cees, worden verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld met de PostcodeStraatprijs-cheque. Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

PostcodeStraatprijs 23 december: 1448PH in Purmerend

Een grote verrassing voor deelnemers uit Purmerend. Daar is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. De deelnemers met postcode 1448PH winnen in totaal 557.000 euro. Lees meer

Bekijk hier het uitslagenarchief van de PostcodeStraatprijs van het jaar 2014, 2013 en 2012.

Uitleg Postcode Straatprijs

Onderzoek Postcode Loterij: 70% fantaseert over het winnen van de loterij

Amsterdam, 16 december 2010
Werkgevers hoeven op de eerste werkdag van het nieuwe jaar niet bang te zijn dat hun werknemers niet komen opdagen omdat zij plotseling miljonair zijn geworden. Onderzoek van de Nationale Postcode Loterij wijst uit dat maar liefst 78% van de werkende Nederlanders van plan is te blijven werken ondanks het winnen van een loterij. Wel is het zo dat meer dan de helft (55%) minder gaat werken als hij/zij miljonair wordt.

Op 1 januari keert de Postcode Loterij de hoogste prijzenpot uit haar geschiedenis uit. In totaal winnen negen postcodes 33 miljoen euro, daarnaast vallen honderden andere postcodes in de prijzen tijdens de decembertrekking. Onderzoeksbureau Motivaction ondervroeg daarom in opdracht van de loterij ruim 1.000 respondenten over wat zij zouden doen als ze een groot geldbedrag winnen in een loterij. Opvallend is dat 70% van de Nederlanders fantaseert over het winnen van een loterij. Bijna een kwart (23%) denkt dat dit ook daadwerkelijk ooit gaat gebeuren.

Maakt geld gelukkig

Maakt het winnen van de loterij gelukkig? Daarover lopen de meningen uiteen: 40% verwacht gelukkiger te worden, 55% denkt even gelukkig te zijn en 5% voorspelt een negatieve impact op zijn of haar leven. Meer dan de helft (55%) heeft het idee dat mensen anders tegen je aankijken als je plotseling miljonair wordt. Toch zou een meerderheid (68%) er eerlijk voor uitkomen. Een kwart (25%) houdt het winnen van de loterij geheim.

Nederlanders vrijgevig na winnen loterij

Het wegzetten van geld op de spaarrekening (97%) en het boeken van een vakantie (84%) staan bovenaan het lijstje van wat mensen zouden doen als ze een miljoen winnen in de loterij. Maar ook anderen kunnen rekenen op wat extra’s: 83% laat familie meedelen in de nieuwe rijkdom, 68% doneert aan een goed doel en 66% geeft geld of cadeaus aan vrienden.

Top 3 tips voor kersverse miljonairs

Al meer dan 20 jaar adviseert Bea Post als prijswinnaarbegeleider deelnemers die grote geldbedragen winnen bij de Postcode Loterij. Uit haar ervaring stelde zij de volgende top 3 van adviezen voor kersverse miljonairs op:

1. Ga allereerst op vakantie om alles te laten bezinken
2. Leen geen geld uit, geef liever iets waar iemand wat aan heeft
3. Maak geen geheim van je prijs