PostcodeStraatprijs

Elke week deelt Gaston de PostcodeStraatprijs uit. Maar vanaf 14 september reiken we elke werkdag, 4 weken lang de Postcode Straatprijs van €25.000 per lot uit. Valt de PostcodeStraatprijs op uw postcode? Dan wint u € 25.000,- per lot indien u meespeelt met de StraatprijsVerdubbelaar! Onder alle winnende deelnemers wordt bovendien één BMW 1 Serie verloot. Bekijk hieronder de winnaar van vandaag.


Meer PostcodeStraatprijzen

Diverse winnaars uit Purmerend, waaronder Marion en Cees, worden verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld met de PostcodeStraatprijs-cheque. Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

PostcodeStraatprijs 23 december: 1448PH in Purmerend

Een grote verrassing voor deelnemers uit Purmerend. Daar is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. De deelnemers met postcode 1448PH winnen in totaal 557.000 euro. Lees meer

Bekijk hier het uitslagenarchief van de PostcodeStraatprijs van het jaar 2014, 2013 en 2012.

Uitleg Postcode Straatprijs

Feestelijke onthulling van wijkprijs per lot voor winnaars PostcodeKanjer

Amsterdam, 4 januari – Op nieuwjaarsdag viel de PostcodeKanjer van 25 miljoen euro in Amsterdam op postcode 1019 LH. Aanstaande vrijdag 7 januari organiseert de Postcode Loterij voor bewoners van de winnende wijk een groot Kanjerfeest met optredens van Danny de Munk, Jan Smit en Gerard Joling. Op dit wijkfeest onthult Gaston Starreveld (ambassadeur van de Postcode Loterij) welk bedrag de wijkwinnaars per lot winnen.

Verdeling van de prijzen

Inwoners van Amsterdam met de winnende postcode 1019 LH verdelen met elkaar 12,5 miljoen euro, de helft van de PostcodeKanjer. De andere 12,5 miljoen euro gaat naar alle deelnemers die met hun wijkcode 1019 meespeelden met de decembertrekking van de Postcode Loterij. Caroline Tensen en Martijn Krabbé gaan deze week langs bij de winnaars die met hun postcode winnen en overhandigen hen een cheque met daarop het gewonnen bedrag. Vrijdag maakt Gaston Starreveld tijdens het Kanjerfeest bekend hoeveel de deelnemers in de wijk per lot winnen. De verdeling is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe meer Kanjerpunten, des te groter het aandeel in de prijs.

Locatie en tijdstip wijkfeest

Het wijkfeest vindt op vrijdag 7 januari plaats op de Kop van het Java-eiland in Amsterdam. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur, het terrein is vanaf 18.30 uur geopend. Alle inwoners van de winnende wijk zijn welkom. Wij raden hen aan te voet of per fiets te komen.

Nationale Postcode Loterij – de samenleving wint altijd

De Nationale Postcode Loterij werft sinds 1989 fondsen om organisaties te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. Vijftig procent van de totale inleg is bestemd voor het goede doel. De loterij is uitgegroeid tot de grootste goededoelenloterij van Nederland en steunt 75 goede doelenorganisaties. Sinds haar oprichting heeft de loterij bijna 3 miljard euro aan haar beneficiënten uitgekeerd. Organisaties die werkzaam zijn binnen de sectoren mens en natuur, zoals UNICEF, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten en Artsen zonder Grenzen, ontvangen steun van de Postcode Loterij. Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in Engeland en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen.