PostcodeStraatprijs

Elke week deelt Gaston de PostcodeStraatprijs uit. Maar vanaf 14 september reiken we elke werkdag, 4 weken lang de Postcode Straatprijs van €25.000 per lot uit. Valt de PostcodeStraatprijs op uw postcode? Dan wint u € 25.000,- per lot indien u meespeelt met de StraatprijsVerdubbelaar! Onder alle winnende deelnemers wordt bovendien één BMW 1 Serie verloot. Bekijk hieronder de winnaar van vandaag.


Meer PostcodeStraatprijzen

Diverse winnaars uit Purmerend, waaronder Marion en Cees, worden verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld met de PostcodeStraatprijs-cheque. Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

PostcodeStraatprijs 23 december: 1448PH in Purmerend

Een grote verrassing voor deelnemers uit Purmerend. Daar is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. De deelnemers met postcode 1448PH winnen in totaal 557.000 euro. Lees meer

Bekijk hier het uitslagenarchief van de PostcodeStraatprijs van het jaar 2014, 2013 en 2012.

Uitleg Postcode Straatprijs

Amsterdam deelt twee keer mee in KanjerPrijzenpot van de Postcode Loterij

Amsterdam, 1 januari – In Amsterdam is vandaag de hoofdprijs van de Postcode Loterij gevallen. In het tv-programma De Postcode Nieuwjaarsshow maakten Winston Gerschtanowitz en Quinty Trustfull bekend dat deelnemers waarvan de postcode begint met 1019 de PostcodeKanjer van 25 miljoen euro winnen. Ook Amsterdammers met de postcode 1033 EN vielen in de prijzen, zij winnen met elkaar de Kanjerprijs van 1 miljoen euro.

De PostcodeKanjer van 25 miljoen euro bestaat uit twee delen: de deelnemers in de winnende postcode 1019 LH verdelen 12,5 miljoen euro met elkaar. De andere helft van het bedrag wordt verdeeld onder de deelnemers van de Postcode Loterij in de omliggende wijk met wijkcode 1019. De Kanjerprijs van 1 miljoen euro wordt verdeeld onder de deelnemers met de winnende postcode, wijkbewoners delen niet mee in deze prijs. De winnende Kanjerpostcode is vanavond door Winston Gerschtanowitz en Quinty Trustfull live bekend gemaakt in De Postcode Nieuwjaarsshow op RTL 4. Later deze maand zal duidelijk worden hoeveel iedere deelnemer in de winnende wijk per lot heeft gewonnen.

Prijzen samen delen

De Postcode Loterij reikte meer prijzen uit op de eerste dag van het nieuwe jaar. Naast de PostcodeKanjer van 25 miljoen euro vielen er op acht andere postcodes in het land Kanjerprijzen van 1 miljoen euro, waarvan dus een in Amsterdam. Deze geldprijzen delen de deelnemers uit de winnende postcodes. Bij de PostcodeKanjer van 25 miljoen euro delen ook de deelnemende wijkbewoners mee in de prijs. Het totale prijzengeld dat op 1 januari in de tv-uitzending is uitgedeeld, bedraagt 33 miljoen euro. In de decembertrekking van de Postcode Loterij wonnen verder honderden andere postcodes prijzen zoals auto’s, cadeaubonnen en diverse andere geld- en naturaprijzen.

Uitslagen en innen geldprijzen

De uitslagen van de Postcode Loterij zijn terug te vinden op www.postcodeloterij.nl. Deelnemers die in de prijzen zijn gevallen, krijgen automatisch het winnende bedrag op hun bankrekening gestort. Mensen die een los lot bij Primera hebben gekocht, kunnen met hun winnende lot langsgaan bij een vestiging van Primera of bellen met de Postcode Loterij op telefoonnummer: 0900 – 3001500 (20 cpm, 9.00 uur - 21.00 uur op werkdagen).

Nationale Postcode Loterij - de samenleving wint altijd

De Nationale Postcode Loterij werft sinds 1989 fondsen om organisaties te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. Vijftig procent van de totale inleg is bestemd voor het goede doel. De loterij is uitgegroeid tot de grootste goededoelenloterij van Nederland en steunt 75 goede doelenorganisaties. Sinds haar oprichting heeft de loterij bijna 3 miljard euro aan haar beneficiënten uitgekeerd. Organisaties die werkzaam zijn binnen de sectoren mens en natuur, zoals UNICEF, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten en Artsen zonder Grenzen, ontvangen steun van de Postcode Loterij. Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in Engeland en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen.