PostcodeStraatprijs

Elke week deelt Gaston de PostcodeStraatprijs uit. Maar vanaf 14 september reiken we elke werkdag, 4 weken lang de Postcode Straatprijs van €25.000 per lot uit. Valt de PostcodeStraatprijs op uw postcode? Dan wint u € 25.000,- per lot indien u meespeelt met de StraatprijsVerdubbelaar! Onder alle winnende deelnemers wordt bovendien één BMW 1 Serie verloot. Bekijk hieronder de winnaar van vandaag.


Meer PostcodeStraatprijzen

Diverse winnaars uit Purmerend, waaronder Marion en Cees, worden verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld met de PostcodeStraatprijs-cheque. Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

PostcodeStraatprijs 23 december: 1448PH in Purmerend

Een grote verrassing voor deelnemers uit Purmerend. Daar is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. De deelnemers met postcode 1448PH winnen in totaal 557.000 euro. Lees meer

Bekijk hier het uitslagenarchief van de PostcodeStraatprijs van het jaar 2014, 2013 en 2012.

Uitleg Postcode Straatprijs

Amsterdam, 29 november 2010

Tijdens de uitzending van het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht van 21 november won een studiogast 460.000 euro. Winston verraste een thuiswinnaar ook met 460.000 euro. Na een interne controle na de uitzending bleek de thuiswinnaar niet de juiste winnaar te zijn. Door een communicatiefout is het winnende koffernummer verwisseld. De thuiswinnaar speelde mee met koffernummer 2, in plaats van koffernummer 3, het winnende nummer. De thuiswinnaar was weliswaar een van de 26 potentiële winnaars en ook deelnemer van de Nationale Postcode Loterij, maar had dus niet het juiste koffernummer.

In de 10 jaar dat het tv-programma Miljoenenjacht bestaat, is dit nog nooit eerder gebeurd. Het is vanzelfsprekend een onwenselijke situatie. De echte thuiswinnaar, met koffernummer 3, krijgt uiteraard haar prijs. Omdat we in deze situatie ook de thuiswinnaar met het verkeerde koffernummer het beloofde bedrag willen uitkeren, reiken we tweemaal deze prijs uit. In de uitzending van Miljoenenjacht van zondag 28 november is de rechtmatige winnaar door Linda de Mol bekendgemaakt. Het bedrag komt uit prijzengeld, niet uit de afdracht aan onze goede doelen. Vanuit de inleg van onze deelnemers gaat altijd 50% naar het goede doel.