PostcodeStraatprijs

Elke week deelt Gaston de PostcodeStraatprijs uit. Maar vanaf 14 september reiken we elke werkdag, 4 weken lang de Postcode Straatprijs van €25.000 per lot uit. Valt de PostcodeStraatprijs op uw postcode? Dan wint u € 25.000,- per lot indien u meespeelt met de StraatprijsVerdubbelaar! Onder alle winnende deelnemers wordt bovendien één BMW 1 Serie verloot. Bekijk hieronder de winnaar van vandaag.


Meer PostcodeStraatprijzen

Diverse winnaars uit Purmerend, waaronder Marion en Cees, worden verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld met de PostcodeStraatprijs-cheque. Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

PostcodeStraatprijs 23 december: 1448PH in Purmerend

Een grote verrassing voor deelnemers uit Purmerend. Daar is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. De deelnemers met postcode 1448PH winnen in totaal 557.000 euro. Lees meer

Bekijk hier het uitslagenarchief van de PostcodeStraatprijs van het jaar 2014, 2013 en 2012.

Uitleg Postcode Straatprijs

Optredens van Danny de Munk, Nick & Simon en Wolter Kroes

Amsterdam, 3 april 2011 – Op 1 april viel de JackpotKanjer van € 15 miljoen in Sliedrecht. Vrijdagavond 8 april vierden zo’n 4.000 Sliedrechtenaren dit op het wijkfeest dat de Postcode Loterij organiseerde op het Burgemeester Winklerplein. Er waren optredens van Danny de Munk, Nick & Simon en Wolter Kroes. Tevens werd bekendgemaakt hoeveel de wijkbewoners per lot winnen.

Kanjer prijswinnaars in Sliedrecht
Ruim 1.500 Sliedrechtenaren vielen in de prijzen dankzij de JackpotKanjer van € 15 miljoen. Deelnemers met de winnende postcode 3362 XK verdelen met elkaar € 10 miljoen, twee derde van de prijs. In totaal winnen 15 deelnemers met 21 loten dit bedrag. Zij ontvangen geldbedragen tussen € 491.803,- en € 1.475.410,-.

De hele wijk wint mee

Mensen waarvan de postcode begint met 3362 verdelen de andere € 5 miljoen van de JackpotKanjer. Het gaat hier om ruim 1.500 inwoners die met meer dan 2.400 loten meespeelden in de maarttrekking. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, maakte tijdens het Kanjerfeest bekend dat wijkwinnaars € 2.076,- per lot ontvangen als zij in 2011 in de maanden januari, februari en maart meespeelden met de Postcode Loterij.
Postcode Loterij winnaars Kanjer Sliedrecht
De verdeling van de JackpotKanjer is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelt gedurende een kalenderjaar, hoe meer Kanjerpunten, hoe groter het aandeel in de prijs.

Over de Nationale Postcode Loterij – de samenleving wint altijd

De Nationale Postcode Loterij werft sinds 1989 fondsen om organisaties te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. Vijftig procent van de inleg is bestemd voor het goede doel. De loterij is de grootste goededoelenloterij van Nederland en steunt 81 goede doelen. Sinds haar oprichting heeft de loterij ruim €3 miljard aan goede doelen uitgekeerd. Organisaties die werkzaam zijn binnen de sectoren mens en natuur, zoals UNICEF, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten en Artsen zonder Grenzen, ontvangen steun van de Postcode Loterij. Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen.