PostcodeStraatprijs

Elke week deelt Gaston de PostcodeStraatprijs uit. Maar vanaf 14 september reiken we elke werkdag, 4 weken lang de Postcode Straatprijs van €25.000 per lot uit. Valt de PostcodeStraatprijs op uw postcode? Dan wint u € 25.000,- per lot indien u meespeelt met de StraatprijsVerdubbelaar! Onder alle winnende deelnemers wordt bovendien één BMW 1 Serie verloot. Bekijk hieronder de winnaar van vandaag.


Meer PostcodeStraatprijzen

Diverse winnaars uit Purmerend, waaronder Marion en Cees, worden verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld met de PostcodeStraatprijs-cheque. Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

PostcodeStraatprijs 23 december: 1448PH in Purmerend

Een grote verrassing voor deelnemers uit Purmerend. Daar is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. De deelnemers met postcode 1448PH winnen in totaal 557.000 euro. Lees meer

Bekijk hier het uitslagenarchief van de PostcodeStraatprijs van het jaar 2014, 2013 en 2012.

Uitleg Postcode Straatprijs

Amsterdam, 31 maart 2011 – Vandaag is bekend gemaakt dat Sijmen Tenwolde en Rikus Wegman (beiden 27 jaar) uit Utrecht de wereldbaan van Internationaal Goede Doelen Ambassadeur bij de Nationale Postcode Loterij hebben gekregen. Sijmen en Rikus zijn uit meer dan 5.200 sollicitanten gekozen.

Het duo gaat vanaf 1 april een inwerktraject in, vervolgens vertrekken zij op 1 juni als Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs om een half jaar lang de wereld over te reizen om goededoelenprojecten te bezoeken die steun krijgen van de Postcode Loterij. De reis start op Bonaire waar het duo langs gaat bij goededoelenprojecten van het Wereld Natuur Fonds, DCNA en Stichting DOEN.

De weg naar Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs

Een maand geleden solliciteerden de vrienden Sijmen en Rikus via de website www.internationaalambassadeur.nl naar deze droombaan. Zij lieten het niet bij een motivatie en sollicitatiebrief, maar onderscheidden zich door hun gezicht te laten zien bij verschillende goededoelenorganisaties in Nederland, korte interviews te filmen en te bloggen via hun site wereldgasten.com. "Deze sollicitatie heeft ons de afgelopen weken continu beziggehouden. Om onszelf op de kaart te zetten zijn wij in een autootje, een oude Trabant, langs verschillende Nederlandse goede doelen gegaan en hebben we bijvoorbeeld oud-minister Jan Pronk geïnterviewd over zijn ervaringen als Minister van Ontwikkelingssamenwerking en daar een filmpje van gepost op onze blog", zegt Sijmen. Rikus vult aan: "Verder hebben we ons ook laten zien op social media zoals twitter en facebook. In het kader van de sollicitatieprocedure hebben we tevens verslag gedaan van een dag meelopen bij Resto VanHarte in Amersfoort. Het was een waanzinnig toffe periode en het kan alleen nog maar beter worden in de komende maanden." De reis als Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs

Na de start op Bonaire vervolgt het tweetal hun reis naar Brazilië en vervolgens gaan zij door naar Ghana. In zes maanden zal het duo naar meer dan tien landen afreizen in het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, Afrika, Europa en Azië. Gedurende de reis bezoekt het duo goededoelenprojecten van onder meer Stichting Vluchteling, dance4life, SOS Kinderdorpen, Greenpeace en Stichting AAP. Het tweetal zal tijdens de reis assisteren bij de goededoelenprojecten en ter plekke verslag doen van hun ervaringen. De hele reis is te volgen via www.internationaalambassadeur.nl, twitter en facebook.


Het proces naar Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs

Vanaf begin dit jaar konden geïnteresseerden solliciteren naar de functie van Internationaal Goede Doelen Ambassadeur via de website www.internationaalambassadeur.nl. Vervolgens kon het publiek stemmen op hun favoriete kandidaat of duo van kandidaten. De vijf kandidaten(duo’s) met de meeste stemmen gingen automatisch door naar de sollicitatieronde. Daarnaast selecteerde een jury, samengesteld door de Postcode Loterij, vijf andere kandidaten(duo’s). Uiteindelijk koos de jury voor Sijmen en Rikus als Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs. "Hun bevlogenheid voor goede doelen en de aansprekende en creatieve verslaglegging van hun ervaringen heeft Sijmen en Rikus er uit doen springen", aldus Marieke van Schaik, jurylid en Managing Director van de Postcode Loterij. Zij vervolgt: "Wij kijken ontzettend uit naar hun verslagen die zij in de komende maanden als Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs gaan maken tijdens hun goededoelenreis over de hele wereld."

Zien waar het geld terecht komt

De Postcode Loterij maakt de reis van het duo van Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs mogelijk omdat zij wil laten zien wat er gebeurt met het geld dat de ruim 2,5 miljoen deelnemers bij elkaar brengen. Bij de Postcode Loterij gaat vijftig procent van ieder verkocht lot naar goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Dit jaar is er ruim 270 miljoen euro uitgekeerd aan meer dan 80 goede doelen.