Op 1 januari viel de PostcodeKanjer in Amsterdam-Zuidoost.

Lees hier enkele reacties van de winnaars:

De Kanjer van 43,7 miljoen viel dit jaar in Amsterdam- Zuidoost

Dora (59 jaar), 1.958.965 euro

Zo’n 33 jaar geleden kwam de Poolse Dora voor de liefde naar Nederland. Inmiddels heeft ze twee volwassen zonen van 25 en 27 jaar en is ze weduwe. Als alleenstaande moeder heeft Dora lange tijd fulltime, 40 uur per week, moeten werken. Waar ze haar kinderen dan moest onderbrengen, was vaak een heel gepuzzel. Als Quinty Trustfull haar de cheque overhandigt en het miljoenenbedrag van ruim 1,9 miljoen tevoorschijn komt, is haar eerste reactie: “Fantastisch! Nu kan mijn droom uitkomen. Ik heb nu de mogelijkheid een crèche te beginnen waar mensen die het niet zo breed hebben hun kleine kinderen naartoe kunnen brengen.”

De Kanjer van 43,7 miljoen viel dit jaar in Amsterdam- Zuidoost

Renate (28 jaar), 1.958.965 euro

Renate woont nu twee jaar in Amsterdam-Zuidoost. Ze is er gaan samenwonen met vriend Ricardo. Die nog wel heeft getwijfeld aan het huis: “Ik heb ook familie in Almere wonen en dat zag ons daar twee jaar geleden naartoe verhuizen. Renate wilde per se in Amsterdam blijven. Wat ben ik  blij dat ik naar haar heb geluisterd!”.  Nog niet al hun woonwensen zijn vervuld. De keuken en badkamer hebben een opknapbeurt nodig. Met hun prijs van bijna 2 miljoen euro gaat dat zeker lukken. Het geld geeft een hoop rust. Ricardo is zijn baan als vrachtwagenchauffeur onlangs verloren. Vakanties en andere luxe dingen zaten er de afgelopen tijd niet in. Renate werkt als accountant en belde haar baas meteen nadat ze hoorde van de prijs. “Niet om mijn baan op te zeggen, hoor. Maar wel om een weekje vrij te vragen om dit nieuws te laten indalen. Dat vond mijn baas prima, als ik daarna maar weer terugkom. Dat heb ik hem beloofd!”.

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie
Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

Gisla (51 jaar), 2.109.655 euro

Het is al feest als Caroline Tensen de woning van Gisla betreedt met de gouden envelop onder haar arm. De grote Surinaamse familie van Gisla heeft zich  verzameld in haar knusse woonkamer.
Dat is niet toevallig. Toen Gisla hoorde dat de PostcodeKanjer van 43,7 miljoen in haar wijk viel, heeft ze hen allemaal uitgenodigd. Gisla: “Ik hoopte op vijfduizend of zesduizend euro. En nu sta ik met een cheque van ruim 2 miljoen euro in mijn handen. Het is niet te geloven.”
Gisla heeft heel hard moeten werken om de hypotheek van haar huis in Zuidoost af te lossen.
Naast haar baan bij de Thuiszorg deed ze geregeld cateringklussen. “Dan maakte ik röti op bestelling voor mensen. Die tweede baan hoeft nu niet meer, daar ben ik heel blij mee.”

Bekijk hier een compilatie van het wijkfeest in Amsterdam-Zuidoost

Speel mee en maak kans op prijzen ›