Acht inwoners Leeuwarden winnen 580.000 euro met Postcode Loterij Bingo

Amsterdam, 6 oktober 2014 – Een grote verrassing voor acht inwoners van de straat Carolinenburg in Leeuwarden. Gisteravond belde presentator Winston Gerschtanowitz bij hen aan. De acht bewoners zijn de winnaars van Postcode Loterij Bingo, het nieuwe spel dat zondagavond live wordt gespeeld tijdens het tv-programma Miljoenenjacht. Uit handen van Winston kregen zij cheques overhandigd van 290.000 euro, 87.000 euro, 58.000 en 29.000 euro.
 
Dat de Bingoprijs in Leeuwarden is gevallen, is te danken aan bewoner Hans. Hij had tijdens de tv-show Miljoenenjacht als eerste een volle Bingokaart die gekoppeld is aan zijn Postcode Loterij-lot met postcode 8925 CB. Hiermee wint hij hetzelfde bedrag als de finalist in de studio, 290.000 euro. Daarnaast werd ditzelfde bedrag verdeeld onder de overige loten in postcode 8925 CB.
 
Naast Hans winnen zeven buren automatisch mee omdat zij ook Postcode Loterij-loten hebben in de winnende postcode. Eén buurvrouw wint 87.000 euro met drie loten, één buurman 58.000 euro met twee loten en de andere vijf bewoners kunnen rekenen op 29.000 euro omdat zij met één lot meespelen met de Postcode Loterij.

Thuis meespelen met Postcode Loterij Bingo
De Postcode Loterij bestaat 25 jaar en daarom mag heel Nederland dit najaar meespelen met Postcode Loterij Bingo. De bingo wordt zondagavond live gespeeld tijdens de tv-show Miljoenenjacht en er kunnen bedragen tot wel 5 miljoen euro gewonnen worden.
 
Elk bingogetal dat tijdens het Gouden Koffer Spel verschijnt op het scherm, kunnen de mensen thuis wegstrepen op hun Bingokaart.
Degene die als eerste een volle Bingokaart heeft, wint hetzelfde geldbedrag als de finalist in de studio. Bovendien wordt ditzelfde bedrag ook nog eens verdeeld onder alle buren die meespelen in de winnende postcode.

Postcode Loterij-deelnemers spelen automatisch mee en de mensen die nog niet meedoen, mogen gratis Bingokaarten bestellen op postcodeloterij.nl. In deze video is te zien hoe de prijzen bij Postcode Loterij Bingo worden verdeeld: ‘Hoe werkt Postcode Loterij Bingo'.
 
Miljoenenjacht is dit najaar tot en met zondagavond 26 oktober wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4.