Acht inwoners Zenderen winnen ruim 11 miljoen euro

De winnaars van de PostcodeKanjer in Zenderen juni 2012
De winnaars van de PostcodeKanjer in Zenderen juni 2012

Amsterdam, 6 juli 2012 – Een uitgelaten stemming vanavond op het Kanjerfeest dat de Postcode Loterij organiseerde voor de inwoners van Zenderen en omgeving. Jan Smit, Gerard Joling en Guus Meeuwis traden op voor zo'n 3000 feestgangers op het parkeerterrein van sportcomplex ’t Wooldrik in het nabijgelegen Borne.

Tijdens het feest vond de ontknoping plaats van de PostcodeKanjer die deze week in Zenderen viel. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld maakte bekend op welke volledige postcode de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro is gevallen en hoeveel alle andere inwoners van Zenderen die meespelen met de Postcode Loterij winnen.

Grootste winnaars verrast op het podium
De Postcode Loterij-ambassadeur onthulde dat op postcode 7625 PZ (straat Patersbos in Zenderen) de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro is gevallen. Op het podium verraste hij de aanwezige winnaars met een cheque met het gewonnen bedrag. In totaal zijn er acht winnaars in de straat. Zij winnen allemaal meer dan één miljoen euro: zes deelnemers krijgen 1.066.667 euro, één deelnemer wint 1.600.000 euro en twee deelnemers ontvangen 2.133.333 euro.

Geldprijzen voor alle deelnemers in Zenderen
De PostcodeKanjer bestaat, naast de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro voor een volledige postcode, ook uit een prijs van 5,5 miljoen euro voor iedereen waarvan de postcode begint met 7625.

In het dorp Zenderen begint bij alle 1.400 inwoners de postcode met deze cijfers. Tijdens het feest is bekendgemaakt dat ruim 200 van hen met in totaal ruim 400 loten meespelen. Zij winnen 13.200 euro per lot als zij in 2012 alle maanden meespeelden met de loterij. Dit is een van de hoogste bedragen die ooit is uitgekeerd aan de wijkwinnaars van de PostcodeKanjer.

De verdeling van de prijzen is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.

Grote feestvreugde bij het Kanjerfeest in Borne | Fotografie: Roy Beusker
Grote feestvreugde bij het Kanjerfeest in Borne Fotografie: Roy Beusker

Zenderen en Borne vaker in de prijzen
In het Overijsselse dorp Zenderen en in de gemeente Borne vielen al eerder grote geldprijzen van de Postcode Loterij. Zo won postcode 7625 SJ in Zenderen afgelopen januari de PostcodeStraatprijs en verdeelden drie deelnemers 100.000 euro. Verder viel op 1 januari 2011 op postcode 7622 DR in Borne een Kanjerprijs van 1 miljoen euro. In november 2000 verdeelden de deelnemers uit postcodegebied 7622 in Borne een bedrag van 7 miljoen gulden.

Honderdduizenden winnaars in junitrekking
In de junitrekking van de Postcode Loterij wonnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen. De uitslagen zijn terug te vinden op www.postcodeloterij.nl

Download het beeldmateriaal in hoge resolutie:
- De acht winnaars (fotografie: Roy Beusker)
- Sfeerbeeld Kanjerfeest (fotografie: Roy Beusker)