Arnhemmers verdelen 4,4 miljoen euro van PostcodePrijs

Fotocredits: Roy Beusker
Fotocredits: Roy Beusker

Amsterdam, 9 maart 2013 – Twee inwoners van de Arnhemse Madelievenstraat zijn de grootste winnaars van de PostcodePrijs van 4,4 miljoen euro van de Postcode Loterij. Op hun postcode 6841 GK viel de hoofdprijs van 2,2 miljoen euro. De twee winnaars spelen als enige mee in deze postcode en winnen beiden 1,1 miljoen euro. Ruim 400 andere deelnemers, waarvan de postcode begint met 6841, ontvangen 3.005 euro per lot en verdelen daarmee de andere 2,2 miljoen euro.

Dinsdag 5 maart werd al bekendgemaakt dat in de Arnhemse wijk Malburgen-West de PostcodePrijs van 4,4 miljoen euro was gevallen. Het bleef nog even spannend naar welke straat de grootste prijzen gingen en wat de wijkwinnaars per lot wonnen. Tijdens de feestelijke uitreiking die de Postcode Loterij zaterdagmiddag 9 maart organiseerde op de parkeerplaats aan de Anemoonstraat, werd dit duidelijk.

Fotocredits: Roy Beusker
Fotocredits: Roy Beusker

Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld onthulde tijdens de uitreiking dat de grootste prijzen gaan naar postcode 6841 GK. Ook maakte hij bekend dat de ruim 400 deelnemers waarvan de postcode begint met 6841, 3.005 euro per lot winnen. Voor deelnemers uit drie andere postcodes binnen de winnende wijk waren er nog extra prijzen, waaronder de Postcode Loterij-fiets.

De twee grootste winnaars met postcode 6841 GK werden door Postcode Loterij-ambassadeur Quinty Trustfull verrast met een cheque met daarop hun miljoenenprijs.