Drie Nijmegenaren winnen 380.000 euro met Postcode Loterij Bingo

Amsterdam, 29 september 2014 Een grote verrassing voor drie inwoners van Nijmegen. Gisteravond belde presentator Winston Gerschtanowitz bij hen aan. De drie Nijmegenaren zijn de eerste winnaars van Postcode Loterij Bingo, het nieuwe spel dat live wordt gespeeld tijdens het tv-programma Miljoenenjacht. Uit handen van Winston kregen de drie winnaars cheques overhandigd van 237.500 euro, 118.750 euro en 23.750 euro.

Dat de Bingoprijs in Nijmegen is gevallen is te danken aan bewoners Alec en Mariken. Zij hadden tijdens de tv-show Miljoenenjacht als eerste een volle Bingokaart die gekoppeld is aan één van hun Postcode Loterij-loten met postcode 6525 CE. Met dit lot winnen zij hetzelfde bedrag als de finalist in de studio, 190.000 euro. Daarnaast werd ditzelfde bedrag verdeeld onder de overige loten in postcode 6525 CE.

Omdat Alec en Mariken in totaal drie Postcode Loterij-loten hebben, ontvangen zij nog eens 23.750 euro per lot voor de overige loten en winnen zij in totaal 237.500 euro. Naast deze Bingowinnaars wonnen twee buren automatisch mee omdat zij ook Postcode Loterij-loten hebben in de winnende postcode. Eén buurman won 118.750 euro met vijf loten en de andere buurvrouw 23.750 euro met één lot.

Thuis meespelen met Postcode Loterij Bingo

De Postcode Loterij bestaat 25 jaar en daarom mag heel Nederland dit najaar gratis meespelen met Postcode Loterij Bingo. De bingo wordt zondagavond live gespeeld tijdens de tv-show Miljoenenjacht en er kunnen bedragen tot wel 5 miljoen euro gewonnen worden.

Elk bingogetal dat tijdens het Gouden Koffer Spel verschijnt op het scherm, kunnen de mensen thuis wegstrepen op hun Bingokaart.
Degene die als eerste een volle Bingokaart heeft, wint hetzelfde geldbedrag als de finalist in de studio. Bovendien wordt ditzelfde bedrag ook nog eens verdeeld onder alle buren die meespelen in de winnende postcode.

Postcode Loterij-deelnemers spelen automatisch mee en de mensen die nog niet meedoen, mogen gratis Bingokaarten bestellen op postcodeloterij.nl. In deze video is te zien hoe de prijzen bij Postcode Loterij Bingo worden verdeeld: ‘Hoe werkt Postcode Loterij Bingo’.

Miljoenenjacht is dit najaar tot en met zondagavond 26 oktober wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4.