Elke werkdag een Straatprijs

Eerste vijf Straatprijzen uitgereikt

In september winnen extra veel deelnemers de Straatprijs van de Postcode Loterij. Gaston is namelijk niet één keer, maar vijf keer per week op pad om de Straatprijs uit te reiken. De eerste vijf van de in totaal 22 Straatprijzen zijn inmiddels uitgereikt. Dit leverde veel mooie momenten op en blije deelnemers. In Apeldoorn, Tilburg, Nistelrode en Drachten werden winnaars van de Postcode Loterij thuis door Gaston verrast met de welbekende gouden envelop. Een kijkje in Drachten, waar zes deelnemers in totaal 300.000 euro wonnen.

Gelukkige winnaars in Drachten

Op dinsdagmiddag werden winnaars in Drachten thuis verrast door Gaston. Hilde (50) en Klaas (55) zijn de gelukkige winnaars van 75.000 euro en de gloednieuwe BMW.  “Ik was op mijn werk toen ik werd gebeld door de Postcode Loterij omdat zij een pakje wilden afleveren die middag. Ze vroegen of ik thuis kon zijn  tussen 16.30 en 18.30 uur. Was dit echt nodig, vroeg ik mij af. Maar ze bellen vast niet voor de levering van de Postcode Loterij Fiets”, vertelt Hilde, “Toen ik uiteindelijk de Postcode Loterij-auto de straat in zag rijden en Gaston al enkele buurtbewoners aan het verrassen was, kon ik mijn geluk niet op!”

Omroep Friesland wist haar snel te vinden op straat en vroeg of ook zij had gewonnen. “Ik had nog niets bevestigd gekregen, maar gelukkig werd ik snel door Gaston gerustgesteld toen hij vertelde dat ze ook bij mij aan de deur zouden komen.”

Met het hele gezin op reis

Wat ze met het geld gaan doen, hebben ze al wel bedacht. “We hebben vier kinderen, dus het is erg kostbaar om met z’n allen op vakantie te gaan. Nu kan dat wel! Uiteraard gaan we met hen overleggen waar we naartoe gaan. En nee, het worden geen zes vakanties, daar zijn we te nuchter voor hier in Friesland”, vervolgt Hilde lachend. Haar man Klaas had eigenlijk met een lot minder willen mee gaan spelen. Maar daar was ik het niet meer eens. Ik wil namelijk meespelen voor de goede doelen. Maar het is natuurlijk altijd leuk als je ook eens wat wint.”

Hilde en haar man Klaas uit Drachten ontvangen de Postcode Loterij-cheque en de sleutels van de BMW uit handen van Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij.

Geluk in het spel en in de liefde

Ook Sjoerd (64) en Wietske (64) willen van het geld op vakantie. Dit echtpaar speelt allebei mee met één lot waardoor ze samen 50.000 euro hebben gewonnen. “We gaan naar de Antillen. En daarna moeten we nog maar eens gaan bekijken. We gaan niet al te gek doen”, zegt Sjoerd. “Ik ben in ieder geval nu gelukkig in het spel én in de liefde!”

Koffietijd

De uitreikingen van de Straatprijs zijn deze maand elke dag in het tv-programma ‘Koffietijd’ op RTL 4 te zien.