Gendringen wint KoningsPrijs van 4,4 miljoen euro

Feestelijke uitreiking op Willem Alexanderplein

Amsterdam, 6 mei 2013 – In het Gelderse dorp Gendringen is de KoningsPrijs van de Postcode Loterij gevallen. De prijs van maar liefst 4,4 miljoen euro is onderdeel van de apriltrekking en bestaat uit twee delen.

De helft van de prijs (2,2 miljoen euro) is voor alle Postcode Loterij-deelnemers waarvan de postcode begint met 7081. De andere 2,2 miljoen euro gaat naar deelnemers die meespelen met de volledig winnende postcode binnen wijk 7081. De Postcode Loterij maakt op zaterdag 11 mei bekend welke postcode dit is. Dan vindt een 'koninklijke' prijsuitreiking plaats op het Willem Alexanderplein in Gendringen.

Zaterdag 11 mei staat Gendringen in het teken van de KoningsPrijs. Op het Willem Alexanderplein organiseert de Postcode Loterij een feestelijke prijsuitreiking die geheel in het teken staat van onze nieuwe Koning. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld maakt er bekend op welke volledige postcode de hoofdprijs van 2,2 miljoen euro valt en op wat voor geldbedrag de winnaars uit de wijk (7081) kunnen rekenen. Daarnaast worden er op het feest Postcode Loterij fietsen en koffers verloot onder de deelnemers uit de winnende wijk.

Locatie en tijd feestelijke uitreiking

De uitreiking vindt van 13.00 tot 14.00 uur plaats op het Willem Alexanderplein in Gendringen. Alle deelnemers uit de winnende wijk 7081 zijn van harte welkom, toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Een verslag van de uitreiking is op zondag 12 mei terug te zien in het tv-programma 'Eén tegen 100', vanaf 21.20 uur op Nederland 1.