Guus Geluk bestaat en woont in Amsterdam

Winnares Saskia uit Amsterdam en haar dochter
Winnares Saskia uit Amsterdam en haar dochter

Ze wordt letterlijk achtervolgd. Zo beschrijft de 53-jarige Saskia haar winnaarsgeluk bij de Postcode Loterij. In tien jaar tijd won de Amsterdamse maar liefst drie grote geldprijzen, samen goed voor ruim 70.000 euro. Ze adviseert iedereen dan ook: ‘kom wonen waar ik woon!’

De afgelopen apriltrekking was het voor de derde keer raak. De Postcode Straatprijs viel toen op één van Saskia haar twee loten. De Amsterdamse geluksvogel mocht toen 12.500 euro bijschrijven op haar bankrekening. In 2006 won Saskia voor het eerst een grote geldprijs bij de Loterij. Toen won ze bijna 55.000 euro. En in 2010 nog eens 4.000 euro. Bevatten doet ze het nauwelijks: “Overal waar ik woon of heb gewoond valt een prijs!” Grappend: “Ondertussen word je natuurlijk een beetje geroutineerd in het ontvangen van prijzen.”

Over de balk smijten

Wat ze dit keer NIET met het geld gaat doen, weet ze wel: het direct over de balk smijten! Saskia: “Toen ik voor de eerste keer won, was ik helemaal beduusd. Toen zijn we meteen allemaal spullen gaan kopen: een bakfiets, matrassen, een auto. Ik moet eerlijk bekennen dat ik achteraf wel in een situatie heb gezeten dat ik dacht: had ik nou maar wat gehouden. Dit keer laat ik het gewoon op de bankrekening staan. Oké, een reisje naar Barcelona met mijn dochter zit er wel in. We zijn erg blij met deze prijs!”

Tips voor winnaarsgeluk

Of Saskia tips heeft voor andere Postcode Loterij-deelnemers om net zoveel winnaarsgeluk te creëren? Een tuin vol met klavertjes vier misschien? Nee. Saskia’s advies: “Kom wonen waar ik woon!” Maar is een verhuizing naar de hoofdstad u nou net iets te veel, dan is het goed om te weten dat je de winkansen kan vergroten door op meerdere postcodes mee te spelen. Bijvoorbeeld met een lot op uw huidige én op uw oude adres. Net zoals Saskia. Zo viel de Postcode Straatprijs van afgelopen maand op het adres waar zij 16 jaar geleden is vertrokken! Saskia: “Ik heb nog getwijfeld om het lot op te zeggen. Ik heb het toch gehouden voor de goede doelen die ik er mee steun.” Een beslissing waar Saskia nu extra blij mee is. Met drie grote geldprijzen in tien jaar tijd, mag zij zich met recht ‘Guus Geluk’ noemen.

Saskia's verhaal verscheen ook in het AD, het nieuwsbericht is hier te lezen.