‘Ik kwam voor Wolter Kroes en ging met 180.000 euro naar huis’

Op vrijdagavond 8 augustus verdeelde de Postcode Loterij de EuroKanjer van 3,2 miljoen euro in het Zuid-Hollandse Bleiswijk. Een dag die normaal begon, eindigde voor de 34-jarige Natascha met een ongelofelijke verrassing. “Ik kwam voor Wolter Kroes en keerde met een cheque van 180.000 euro naar huis”.

Fotocredits: Roy Beusker
Fotocredits: Roy Beusker

“Samen met mijn ouders en broertje heb ik in de Platanendreef in Bleiswijk gewoond. Daarna zijn we verhuisd. Mijn ouders zijn trouwe Postcode Loterij-deelnemers en hebben destijds een lot genomen op hun nieuwe postcode en tegelijkertijd het lot op de Platanendreef aangehouden”.

-"Ik werd op het podium geroepen om een cheque van 180.000 euro voor mijn ouders in ontvangst te nemen. Echt bizar!”-

Feestje met Wolter Kroes
“Mijn ouders hebben een vaste staanplaats en caravan op een camping in Alicante, Spanje. Een paar weken terug zijn ze daar weer naartoe gereisd voor hun welverdiende zomervakantie. Met liefde zorg ik tijdens hun vakantie voor de planten en de post. Bij die post zat deze week een brief van de Postcode Loterij: de EuroKanjer van 3,2 miljoen was gevallen in Bleiswijk, in de wijk waar zij ook nog een lot hebben. Bij het bericht zat ook een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking op het dorpsplein. Mijn vriend en ik houden wel van een feestje en besloten de uitnodiging mee te nemen en er die vrijdagavond naartoe te gaan”.

-"Vanaf dat moment kon ik alleen nog maar lachen en springen."-

De postcode van mijn ouders als dé winnende postcode
“Vrijdagavond bleek het dorpsplein afgeladen vol te zijn toen wij aankwamen voor de uitreiking. Gelukkig vonden we aan de zijkant een rustig plekje. Op een gegeven moment onthulde Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld dat postcode 2665 RP de hoofdwinnaar is van deze EuroKanjer. En enkele seconden later zag ik mijn oude buren met cheques van 180.000 en 360.000 euro het podium opkomen. Ik werd helemaal gek, want dat betekende dat mijn ouders óók hadden gewonnen! Ik haastte me naar voren waar een Postcode Loterij-medewerker mijn vermoeden bevestigde. Vanaf dat moment kon ik alleen nog maar lachen en springen. Toen ook Gaston mijn verhaal hoorde, werd ik op het podium geroepen en mocht ik voor mijn ouders een cheque van 180.000 euro in ontvangst nemen. Echt bizar!”

Gouden cheque mee in de koffer
“Gaston vroeg me wat ik zelf dacht eraan over te houden, maar dat vind ik onzinnig.
Mijn moeder kampt met gezondheidsproblemen en mijn vader is onlangs zijn baan als transportplanner kwijtgeraakt. Ze kunnen deze prijs dus ontzettend goed gebruiken en ik gun het hen van harte. Toevallig hadden mijn vriend en ik al gepland om volgende week naar Spanje af te reizen om met hen vakantie mee te vieren. Je snapt dat deze gouden cheque mee de koffer in gaat.

-"Ze kunnen deze prijs ontzettend goed gebruiken en ik gun het hen van harte."-

Natuurlijk heb ik mijn ouders direct gebeld om het goede nieuws te vertellen, maar ze kunnen het niet geloven. Begrijpelijk, alle commotie die de afgelopen week in Bleiswijk is geweest rondom deze prijs hebben zij gemist. Ik ben heel benieuwd naar hun reacties als ik de gouden envelop met daarin die cheque van 180.000 euro volgende week op de camping hoogstpersoonlijk overhandig. Dat wordt vast en zeker een onvergetelijk moment”.