• Kanjer van 43,9 miljoen euro valt in Sittard

    Topvisual Kanjer

Informatie over PostcodeKanjer prijzen van € 1 miljoen

Hieronder vindt u meer informatie over PostcodeKanjer prijzen van € 1 miljoen.

Hoe weet u of u tot een van de winnaars van de prijzen van € 1 miljoen behoort?

Op vrijdag 1 januari heeft de Postcode Loterij 6 winnende postcodes van de PostcodeKanjer prijzen van € 1 miljoen bekendgemaakt. De bekendmaking ging als volgt:

  • Kanjerprijs 1: in het programma Koffietijd tussen 12.00 uur en 13.00 uur bij RTL4
  • Kanjerprijs 2: 16.10 uur bij RTL4
  • Kanjerprijs 3: 18.10 uur bij RTL4
  • Kanjerprijs 4 en 5: in het programma RTL Boulevard tussen 18.30 uur en 19.30 uur bij RTL4
  • Kanjerprijs 6: 19.50 uur bij RTL4

Hoe werkt het met de verdeling van de 6 prijzen van 1 miljoen euro?

De 6 geldprijzen van € 1 miljoen worden verdeeld onder de deelnemers die meespelen met de winnende postcode. De hoogte van het gewonnen bedrag hangt af van het aantal deelnemers, het aantal loten dat meespeelt in deze postcode en hoeveel Kanjerpunten er per meespelend lot zijn gespaard. In tegenstelling tot de Kanjer van 43,9 miljoen euro deelt de wijk bij de geldprijs van 1 miljoen euro niet mee in de prijs.

Wat zijn Kanjerpunten en hoe verkrijg je die?

Kanjerpunten zijn spaarpunten. Elke deelnemer die meespeelt met de Postcode Loterij, krijgt automatisch per meegespeelde trekking 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Elk jaar, in januari begint iedere deelnemer op nul met het sparen van Kanjerpunten. Voor de trekking van de PostcodeKanjer hebben deelnemers maximaal 140 Kanjerpunten per lot kunnen sparen (12 maandelijkse trekkingen + 2 extra trekkingen van juli en december = 140). Kortom, hoe langer een lot meespeelt gedurende een jaar, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter een aandeel in de prijs.

Hoe verhouden Kanjerpunten zich tot het aantal loten waarmee mensen spelen?

Per lot per trekking sparen deelnemers 10 Kanjerpunten. Dus deelnemers die het afgelopen jaar meespeelden met 1 lot en aan alle 14 trekkingen deelnamen, winnen hetzelfde bedrag als iemand die in december eenmalig 14 loten heeft gekocht.

Wanneer weten de winnaars van de prijzen van € 1 miljoen welk bedrag zij hebben gewonnen?

De winnaars van de € 1 miljoen prijzen hebben op 1 januari te horen gekregen welk bedrag ze precies gewonnen hebben.

Hoe weten deelnemers of ze meespelen in de winnende postcode

Mensen die vermoeden dat zij ook tot de winnaars behoren, kunnen het beste op hun bankafschrift nakijken of de Postcode Loterij de inleg voor de decembertrekking heeft geïncasseerd voor het lot met de winnende postcode. Als er via iDEAL is betaald, staat in de bevestigingsbrief of e-mail het lotnummer van de postcode waarmee meegespeeld is.

Komt er ook een Kanjerfeest?

Er komt geen Kanjerfeest in de plaatsen waar de PostcodeKanjer prijzen van 1 miljoen euro zijn gewonnen. De Postcode Loterij organiseert enkel een Kanjerfeest in de wijk waar de Kanjer van 43,9 miljoen euro is gevallen en de hele wijk heeft gewonnen.

Wanneer worden de geldbedragen uitgekeerd aan de winnaars

Iedereen die wint, krijgt het gewonnen bedrag, minus 29% kansspelbelasting, binnen een paar weken op zijn/haar rekening gestort.  Dit zal uiterlijk eind januari zijn.

Meer informatie

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u vanaf 2 januari contact opnemen met onze Ledenservice (0900-300 1500, 50 cent per gesprek, maandag-vrijdag bereikbaar van 9:00 tot 21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00 uur en 16.30 uur).