Inwoners Ankeveen winnen straatvergroening bij de Postcode Loterij

Straat in Ankeveen ontvangt een prijs
Straat in Ankeveen ontvangt een prijs

Amsterdam, 21 december 2012 – Inwoners van de Van Breelaan in Ankeveen bezuinigen voortaan flink op hun energierekening. Zij hebben namelijk een vergroening van hun woning gewonnen bij de Postcode Loterij. Gisteren, donderdag 20 december, was er een speciale informatiebijeenkomst in café ’t Wapen van Ankeveen georganiseerd voor alle 23 huishoudens.

Per huis stelt de Postcode Loterij circa 2.000 euro aan groene producten beschikbaar. De bewoners kunnen kiezen voor bodem- en spouwmuurisolatie, een systeem met drie zonnepanelen of een waardebon voor de Groene Postcodewebshop, waar milieuvriendelijke producten verkrijgbaar zijn. Daarnaast krijgen alle winnaars een ledlampenpakket, een bezoek van een energiecoach en een Qbox, een eenvoudig systeem om inzicht te krijgen in je energieverbruik. Stichting DOEN is betrokken bij de verduurzaming van de woningen.

Facebookactie ‘De Groenste Straat van Nederland’
De straatvergroening was de hoofdprijs van de Facebookactie ‘De Groenste Straat van Nederland’ van de Postcode Loterij. Met de actie wil de Postcode Loterij mensen bewust maken van de mogelijkheden die er bestaan om milieubewuster te leven. Deelnemers aan deze actie maakten in september kans op de vergroening door een slagzin af te maken. Uiteindelijk won mevrouw Marion Goossen de actie. Alle bewoners van haar postcode 1244 PB (de hele Van Breelaan in Ankeveen) profiteren mee en winnen ook.

Marion Goossen: “Ik vind het fantastisch dat ik deze straatvergroening heb gewonnen en dat mijn buren samen met mij mee winnen.”

Straatvergroening op tv
Begin 2013 vindt de straatvergroening plaats. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston is aanwezig bij de installaties. Zaterdag 23 februari is in het tv-programma ‘Wat Vindt Nederland?’ op RTL 4 een reportage van de vergroening te zien.