Inwoners Vlaardingen winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij

Kanjerprijswinnaars in Dwingeloo - foto: Sebastiaan Rozendaal
Kanjerprijswinnaars in Dwingeloo - foto: Sebastiaan Rozendaal

Amsterdam, 1 januari 2013 – Een grote verrassing op nieuwjaarsdag voor inwoners van de Nijverheidsweg in Dwingeloo. Een team van de Postcode Loterij bracht de bewoners thuis het nieuws dat er een Kanjerprijs van 1 miljoen euro op hun postcode is gevallen. De inwoners van Dwingeloo die met hun postcode 7991 CZ meespeelden in de decembertrekking van de Postcode Loterij winnen met elkaar dit bedrag.

Op nieuwjaarsdag vond het tv-programma ‘De Postcode Nieuwjaarsshow – het eerste feest van 2013’ op RTL 4 plaats. Hierin maakten Winston Gerschtanowitz en Martijn Krabbé live bekend dat de postcode in Dwingeloo een van de negen postcodes is die meedeelt in de PostcodeKanjer van 48 miljoen euro. Naast Dwingeloo viel ook een Kanjerprijs van 1 miljoen euro op 7 andere postcodes in de woonplaatsen: Heino (8141 MP), Laren (7245 NJ, Gelderland), Nieuwegein (3435 BW), Nijmegen (6523 NX), Spijkenisse (3205 XK), Vlaardingen (3135 CA) en Wassenaar (2241 SB). De hoofdprijs van 40 miljoen euro viel op postcode 5672 PE in Nuenen.

Winnen met je buren
Inwoners van Dwingeloo in postcode 7991 CZ delen de Kanjerprijs van 1 miljoen euro met buren uit dezelfde postcode die ook meespelen met de Postcode Loterij. De verdeling is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de postcode en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten, hoe groter het aandeel in de prijs. Binnenkort horen de winnaars wat het exacte geldbedrag is dat zij ontvangen.

Naast deze miljoenenprijzen wonnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen in de decembertrekking van de Postcode Loterij. De uitslagen zijn terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.

Download de foto in hoge resolutie:

Kanjerprijs Dwingeloo - foto: Sebastiaan Rozendaal