Inwoners Helmond winnen ruim € 2,6 miljoen

Winnaars te Helmond - Foto: Roy Beusker Fotografie
Winnaars te Helmond - Foto: Roy Beusker Fotografie

Amsterdam, 5 september 2012 – Inwoners van Helmond zijn gisteren door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verrast. De Euro Postcode Prijs van ruim 2,6 miljoen euro is gevallen op postcode 5708 ZT (op de Broederwal). Deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met deze volledige postcode verdelen de ene helft van de miljoenenprijs, ruim 1,3 miljoen euro. Deelnemers met de winnende wijkcode 5708 verdelen de andere helft.


"In de volledig winnende postcode spelen maar liefst 32 mensen mee met de Postcode Loterij, een bijzonder hoog aantal", aldus Gaston Starreveld, die dinsdag op de Broederwal was. Daar verraste hij de winnaars met hun prijs. Per lot ontvangen de winnaars 24.786 euro. De prijsuitreiking is zondag 16 en zondag 23 september te zien in het tv-programma ‘Eén tegen 100’ op Nederland 1 om 21.25 uur.

Deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode ontvangen ruim 500 euro per lot.

De Euro Postcode Prijs is een van de prijzen uit de 13e trekking van de Postcode Loterij die in de maand van augustus heeft plaatsgevonden. Naast deze prijs zitten er meer dan 200.000 andere prijzen in deze trekking, zoals een PostcodeStraatprijs, waardebonnen voor HEMA en ICI Paris, Fashioncheques én kaarten voor het Grote Prijzenfeest. Bij dit grote feest in Ahoy in oktober zullen de meer dan 5.000 aanwezige deelnemers in de prijzen vallen.