Inwoners Nieuwegein winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij

 Inwoners Nieuwegein winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij - foto: Kamiel Koudijs
Inwoners Nieuwegein winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij - foto: Kamiel Koudijs
Amsterdam, 1 januari 2013 – Een grote verrassing op nieuwjaarsdag voor inwoners van de straat Matkopsingel in Nieuwegein. Een team van de Postcode Loterij bracht de bewoners thuis het nieuws dat er een Kanjerprijs van 1 miljoen euro op hun postcode is gevallen. De inwoners van Nieuwegein die met hun postcode 3435 BW meespeelden in de decembertrekking van de Postcode Loterij winnen met elkaar dit bedrag.

Op nieuwjaarsdag vond het tv-programma ‘De Postcode Nieuwjaarsshow – het eerste feest van 2013’ op RTL 4 plaats. Hierin maakten Winston Gerschtanowitz en Martijn Krabbé live bekend dat de postcode in Nieuwegein een van de negen postcodes is die meedeelt in de PostcodeKanjer van 48 miljoen euro. Naast Nieuwegein viel ook een Kanjerprijs van 1 miljoen euro op 7 andere postcodes in de woonplaatsen: Dwingeloo (7991 CZ), Heino (8141 MP), Laren (7245 NJ, Gelderland), Nijmegen (6523 NX), Spijkenisse (3205 XK), Vlaardingen (3135 CA) en Wassenaar (2241 SB). De hoofdprijs van 40 miljoen euro viel op postcode 5672 PE in Nuenen.

Winnen met je buren
Inwoners van Nieuwegein in postcode 3435 BW delen de Kanjerprijs van 1 miljoen euro met buren uit dezelfde postcode die ook meespelen met de Postcode Loterij. De verdeling is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de postcode en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten, hoe groter het aandeel in de prijs. Binnenkort horen de winnaars wat het exacte geldbedrag is dat zij ontvangen.

Naast deze miljoenenprijzen wonnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen in de decembertrekking van de Postcode Loterij. De uitslagen zijn terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.

Download de foto in hoge resolutie:
Kanjerprijs Nieuwegein - foto: Kamiel Koudijs