Inwoners Nieuwegein winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij

Inwoners Spijkenisse winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij - foto: Julian Beusker
Inwoners Spijkenisse winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij - foto: Julian Beusker

Amsterdam, 1 januari 2013 – Een grote verrassing op nieuwjaarsdag voor inwoners van de Kikkerveen in Spijkenisse. Een team van de Postcode Loterij bracht de bewoners thuis het nieuws dat er een Kanjerprijs van 1 miljoen euro op hun postcode is gevallen. De inwoners van Spijkenisse die met hun postcode 3205 XK meespeelden in de decembertrekking van de Postcode Loterij winnen met elkaar dit bedrag.

Op nieuwjaarsdag vond het tv-programma ‘De Postcode Nieuwjaarsshow – het eerste feest van 2013’ op RTL 4 plaats. Hierin maakten Winston Gerschtanowitz en Martijn Krabbé live bekend dat de postcode in Spijkenisse een van de negen postcodes is die meedeelt in de PostcodeKanjer van 48 miljoen euro. Naast Spijkenisse viel ook een Kanjerprijs van 1 miljoen euro op 7 andere postcodes. In de provincie Zuid-Holland in Vlaardingen (3135 CA) en Wassenaar (2241 SB) en verder in de woonplaatsen Laren (7245 NJ, Gelderland), Heino (8141 MP), Dwingeloo (7991 CZ), Nieuwegein (3435 BW) en Nijmegen (6523 NX). De hoofdprijs van 40 miljoen euro viel op postcode 5672 PE in Nuenen.

Winnen met je buren
Inwoners van Spijkenisse in postcode 3205 XK delen de Kanjerprijs van 1 miljoen euro met buren uit dezelfde postcode die ook meespelen met de Postcode Loterij. De verdeling is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de postcode en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten, hoe groter het aandeel in de prijs. Binnenkort horen de winnaars wat het exacte geldbedrag is dat zij ontvangen.

Naast deze miljoenenprijzen wonnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen in de decembertrekking van de Postcode Loterij. De uitslagen zijn terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.

Download de foto in hoge resolutie:

Kanjerprijs Spijkenisse - foto: Julian Beusker