Inwoners Wassenaar winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij

Kanjerprijswinnaars in Wassenaar - foto: Raymond Rutting
Kanjerprijswinnaars in Wassenaar - foto: Raymond Rutting

Amsterdam, 1 januari 2013 – Een grote verrassing op nieuwjaarsdag voor inwoners van de straat Van Polanenpark in Wassenaar. Een team van de Postcode Loterij bracht de bewoners thuis het nieuws dat er een Kanjerprijs van 1 miljoen euro op hun postcode is gevallen. De inwoners van Wassenaar die met hun postcode 2241 SB meespeelden in de decembertrekking van de Postcode Loterij winnen met elkaar dit bedrag.

Op nieuwjaarsdag vond het tv-programma ‘De Postcode Nieuwjaarsshow – het eerste feest van 2013’ op RTL 4 plaats. Hierin maakten Winston Gerschtanowitz en Martijn Krabbé live bekend dat de postcode in Wassenaar een van de negen postcodes is die meedeelt in de PostcodeKanjer van 48 miljoen euro. Naast Wassenaar viel ook een Kanjerprijs van 1 miljoen euro op 7 andere postcodes. In de provincie Zuid-Holland in Spijkenisse (3205 XK) en Vlaardingen (3135 CA) en verder in de woonplaatsen Laren (7245 NJ, Gelderland), Heino (8141 MP), Dwingeloo (7991 CZ), Nieuwegein (3435 BW) en Nijmegen (6523 NX). De hoofdprijs van 40 miljoen euro viel op de postcode 5672 PE in Nuenen.

Winnen met je buren
Inwoners van Wassenaar in postcode 2241 SB delen de Kanjerprijs van 1 miljoen euro met buren uit dezelfde postcode die ook meespelen met de Postcode Loterij. De verdeling is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de postcode en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten, hoe groter het aandeel in de prijs. Binnenkort horen de winnaars wat het exacte geldbedrag is dat zij ontvangen.

Naast deze miljoenenprijzen wonnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen in de decembertrekking van de Postcode Loterij. De uitslagen zijn terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.

Download de foto in hoge resolutie:

Kanjerprijs Wassenaar - foto: Raymond Rutting