Miljoenenprijs Postcode Loterij valt in Middelaar

Inwoners van Middelaar verdelen met elkaar ruim 3,2 miljoen euro

Amsterdam, 1 oktober 2013 – De inwoners van het Limburgse Middelaar winnen ruim 3,2 miljoen euro. Dat is dinsdagochtend in het tv-programma Koffietijd bekendgemaakt. De gelukkige inwoners waarvan de postcode begint met 6587 en die meespeelden in de september trekking van de Postcode Loterij , winnen met elkaar deze miljoenenprijs. Vrijdag 4 oktober wordt bekend op welke volledige postcode en in welke straat in deze wijk de grootste geldprijzen vallen. 

Welke straat wint het meest?
De miljoenenprijs bestaat uit een wijkprijs en een postcodeprijs. Deelnemers waarvan de postcode begint met 6587 winnen met elkaar 1,6 miljoen euro. De andere 1,6 miljoen euro wordt verdeeld onder de deelnemers van éé n specifieke postcode ( 6587 én letters) binnen deze wijk. Om welke postcode dit gaat wordt vrijdag 4 oktober bekendgemaakt.

Uitreiking met optreden van Wolter Kroes
De wijkwinnaars uit Middelaar horen vrijdagavond 4 oktober welk bedrag zij per lot met het maximaal aantal Kanjerpunten ontvangen. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, maakt dit bekend tijdens een uitreiking in de wijk waar Wolter Kroes komt optreden. De uitreiking vindt plaats op de parkeerplaats aan de Witteweg/Elzenstraat in Middelaar en duurt van 19:00 tot 20:00 uur. Het terrein gaat om 18.30 uur open.

Middelaar voor tweede keer in de prijzen
Het is voor de tweede keer in vier weken feest in Middelaar: op 5 september jl. verraste Gaston deelnemers in de Arnold van Heumenstraat in Middelaar met de PostcodeStraatprijs, toen wonnen 3 deelnemers samen ruim 137.000 euro.
 
Verdeling op basis van Kanjerpunten

De verdeling van de EuroKanjer gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Kanjerpunten zijn spaarpunten. Hoe langer een lot meespeelde in 2013, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de september trekking waarin deze EuroKanjer valt, hebben deelnemers maximaal 10 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Miljoenenprijzen door het hele land

In 2012 en 2013 reikte de Postcode Loterij vele miljoenenprijzen uit. Deze prijzen vielen onder meer in Zenderen, Helmond, Zeist, Twello, Gendringen, Assen en Udenhout.