“Nu hoeft opa niet meer zo hard te werken”

Daan slaakt een kreet als zijn vrouw Annie de cheque van 360.000 euro uit de gouden envelop trekt. “Zoveel geld, dat is niet te bevatten. Vanaf dat we 12 jaar oud zijn, werken wij al voor de kost. Zo ging dat vroeger, wij waren met z’n 14’en thuis en bij mijn vrouw waren ze met z’n 8’en.  En ondanks dat ik 78 jaar ben, werk ik nog steeds. Want pensioen opbouwen is er in al die jaren bij in geschoten.”

Van harte gegund door de buren

De buren die vanaf de zijlijn meemaken hoe het echtpaar wordt verrast met hun deel uit de EuroKanjer van de Postcode Loterij, knikken lachend naar elkaar: “Dit geld komt waanzinnig goed terecht. Deze mensen zijn hele harde werkers en staan in hun drukke bestaan ook nog eens altijd klaar voor de buren. Is er iemand ziek, dan brengt Annie een bakje eten langs. En ook Daan is zeer behulpzaam. Hij hielp laatst nog de pas gescheiden buurvrouw met haar overwoekerde tuin. Deze loterijprijs in hen van harte gegund!”

Dolblije dochter en kleinzoon

Eén van hun dochters weet niet hoe snel ze naar haar ouders moet fietsen als ze hoort dat de Postcode Loterij heeft aangebeld en Gaston in hun woonkamer staat. Ze vliegt hen om de hals. Met de dochter holt ook haar 4-jarige zoontje naar zijn opa en oma toe. Het eerste wat hij zegt: “Nu hoeft opa niet meer zo hard te werken!” Voor het eerst volgen daar de tranen van geluk.

Lichte elektrische fietsen

Een paar uur nadat het echtpaar is verrast met de prijs, volgen de eerste dromen die ze kunnen waarmaken. Daan vertelt: “Onze auto is eigenlijk wel aan vervanging toe, we gaan uitkijken naar een leuk nieuw autootje. Dat hoeft niet per se een nieuwe te zijn. Maar wat wel heel belangrijk is dat onze elektrische fietsen op de trekhaak kunnen. Wij houden namelijk erg van samen fietsen. De twee elektrische fietsen die we nu hebben, zijn eigenlijk te zwaar voor ons om telkens in en uit de schuur te halen. Misschien dat we die fietsen nu kunnen inwisselen voor een lichter exemplaar.”

Gouden bruiloft in de tuin

Ook Annie glundert: “Volgend jaar zijn we 50 jaar getrouwd en vieren we onze gouden bruiloft, dat zal ook een mooi feest worden.” Daan breekt in: “Maar niet te gek, hoor! Eén van onze dochters woont in Bergschenhoek, daar willen we het vieren. Met een tent in de tuin en al onze familieleden en vrienden erbij. Ik had mijn dochter -en ook onze andere dochter- beloofd om voor die tijd te helpen de tuin op te knappen. Of ik dat nu laat doen door een tuinman? Ben je gek! Dat vind ik zelf veels te leuk. Maar het zware werk, het sjouwen met aarde en stenen, dat kan ik nu wel uitbesteden.”