Postcode Loterij organiseert groot Kanjerfeest voor Zenderen

Optredens van Jan Smit, Gerard Joling en Guus Meeuwis - toegang gratis
Optredens van Jan Smit, Gerard Joling en Guus Meeuwis - toegang gratis

Amsterdam, 3 juli 2012 – Op 2 juli is bekendgemaakt dat Zenderen de PostcodeKanjer van 16,7 miljoen euro heeft gewonnen. Alle inwoners van Zenderen die in de junitrekking meespeelden met hun wijkcode 7625 zijn in de prijzen gevallen. Op vrijdag 6 juli organiseert de Postcode Loterij voor alle bewoners van Zenderen en omgeving een Kanjerfeest met optredens van Gerard Joling, Jan Smit en Guus Meeuwis. Op dit feest maakt de loterij bekend op welke volledige postcode de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro valt en welk bedrag de wijkwinnaars, die met elkaar 5,5 miljoen euro verdelen, per lot winnen. Het blijft nog tot en met aanstaande vrijdag spannend op welke volledige postcode (straat) in Zenderen de grootste geldprijzen vallen.

Locatie en tijdstip wijkfeest
Het wijkfeest vindt plaats op vrijdag 6 juli op het parkeerterrein van sportcomplex ‘t Wooldrik in het nabijgelegen Borne. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur, het terrein is vanaf 18.30 uur geopend. Jan Smit, Gerard Joling en Guus Meeuwis zorgen met hun optredens voor een feestelijke sfeer. Alle inwoners van Zenderen en omgeving zijn welkom. Toegang is gratis.

Verdeling van de prijzen
De PostcodeKanjer van 16,7 miljoen euro bestaat uit een postcodebedrag en een wijkbedrag. Deelnemers met de volledige winnende postcode (cijfers én letters) winnen met elkaar de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro. Welke postcode dit is en welk bedrag de deelnemers uit deze postcode ontvangen, wordt bekendgemaakt tijdens het Kanjerfeest. Tevens horen de wijkwinnaars, die met elkaar 5,5 miljoen euro winnen, welk bedrag zij ontvangen per lot met het maximaal aantal Kanjerpunten.

De verdeling van het prijzengeld is afhankelijk van de hoeveelheid loten binnen de postcode en wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2012, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.