Postcode Loterij organiseert groot wijkfeest in Nuenen

Optredens van Wolter Kroes, Frans Bauer en Gers Pardoel - toegang gratis

Amsterdam, 3 januari 2013 – Op nieuwjaarsdag is de Kanjer van 40 miljoen euro in Nuenen gevallen. Alle deelnemers van de Postcode Loterij die in de reguliere decembertrekking meespeelden met wijkcode 5672 zijn hiermee in de prijzen gevallen. Op zaterdag 5 januari organiseert de Postcode Loterij voor alle bewoners van de winnende buurt een groot Kanjerfeest met optredens van Wolter Kroes, Frans Bauer en Gers Pardoel. Op dit feest maakt Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, bekend welk bedrag de wijkwinnaars per lot winnen. Zij verdelen met elkaar 20 miljoen euro. De andere 20 miljoen euro is gevallen op postcode 5672 PE. De achttien winnaars met deze exacte postcode hoorden op nieuwjaarsdag al welk bedrag zij wonnen.

Locatie en tijdstip wijkfeest

Het wijkfeest vindt plaats op zaterdag 5 januari op het parkeerterrein van voetbalvereniging RKSV, aan de Pastoorsmast in Nuenen. Het programma begint om 16.30 uur en duurt tot ongeveer 18.30 uur. Het terrein is vanaf 16.00 uur geopend. Wolter Kroes, Frans Bauer en Gers Pardoel zorgen met hun optredens voor een feestelijke sfeer.

Alle inwoners van de winnende buurt zijn welkom. Toegang is gratis.
In verband met afsluiting van het parkeerterrein van voetbalvereniging RKSV verzoeken wij bezoekers de auto thuis te laten.

Verdeling van de prijzen
De Kanjer van 40 miljoen euro bestaat uit een postcodeprijs en een wijkprijs. Deelnemers met de volledige postcode 5672 PE winnen met elkaar de hoofdprijs van 20 miljoen euro. Zij winnen bedragen variërend van 263.157 euro tot 3.684.210 euro.

Winnaars in de wijk verdelen met elkaar de andere 20 miljoen euro. Tijdens het wijkfeest maakt Gaston Starreveld bekend wat deze winnaars per lot met het maximaal aantal Kanjerpunten ontvangen. De verdeling van het prijzengeld is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2012, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.