PostcodeKanjer van 16,7 miljoen valt in Overijssels dorp Zenderen

Ambassadeur Gaston Starreveld
Ambassadeur Gaston Starreveld

Amsterdam, 2 juli 2012 – Vanavond is bekendgemaakt dat de PostcodeKanjer van 16,7 miljoen euro is gevallen in het Overijsselse dorp Zenderen (gemeente Borne). Zenderen heeft ongeveer 1.400 inwoners en bij iedereen begint de postcode met 7625. Daardoor delen alle inwoners die in de junitrekking meespeelden met de Postcode Loterij mee in de miljoenenprijs. Het blijft nog tot en met aanstaande vrijdag spannend op welke volledige postcode (straat) in Zenderen de grootste geldprijzen vallen.

Welke straat wint het meest?
De PostcodeKanjer bestaat uit een wijkprijs en een postcodeprijs. Deelnemers waarvan de postcode begint met 7625 verdelen met elkaar 5,5 miljoen euro. Op één specifieke postcode binnen deze wijk valt de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro. Om welke postcode dit gaat en dus in welke straat deelnemers dit bedrag met elkaar delen, maakt de Postcode Loterij bekend tijdens het Kanjerfeest op vrijdagavond 6 juli. De locatie en het tijdstip van dit feest volgt later deze week. De toegang is gratis en iedereen uit de omgeving is welkom. Er zijn optredens van Jan Smit, Gerard Joling en Guus Meeuwis.

Hele wijk valt in de prijzen
Tijdens het Kanjerfeest zal ook duidelijk worden welk bedrag de winnaars in de wijk ontvangen als zij meespelen met een lot met het maximaal aantal Kanjerpunten. De verdeling van het prijzengeld is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in de afgelopen maanden zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2012, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.

Honderdduizenden winnaars in junitrekking
In de junitrekking van de Postcode Loterij winnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen. De uitslagen zijn vanaf 5 juli terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.