PostcodeKanjer van 20 miljoen euro valt in Cuijk

Gaston maakt de winnende wijkcode bekend
Gaston maakt de winnende wijkcode bekend

Amsterdam, 30 september 2012 – Vanavond is in het tv-programma
'
Eén tegen 100' op Nederland 1 onthuld dat de PostcodeKanjer van 20 miljoen euro is gevallen in Cuijk. Inwoners waarvan de postcode begint met 5431 en die meespeelden in de septembertrekking van de Postcode Loterij, winnen met elkaar deze miljoenenprijs. Het blijft nog tot en met aanstaande vrijdag spannend op welke volledige postcode in deze wijk de grootste geldprijzen vallen.

De PostcodeKanjer bestaat uit een wijkprijs en een postcodeprijs. Deelnemers waarvan de postcode begint met 5431 verdelen met elkaar 6,6 miljoen euro. Op één specifieke postcode (cijfers én letters) binnen deze wijk valt de hoofdprijs van 13,4 miljoen euro. Om welke postcode dit gaat en dus in welke straat deelnemers dit bedrag met elkaar delen, maakt de Postcode Loterij bekend tijdens het Kanjerfeest op vrijdagavond 5 oktober. De locatie en het tijdstip van dit wijkfeest volgen later deze week. De toegang is gratis en iedereen uit de wijk is welkom. Er zijn optredens van onder anderen Jan Smit en Danny de Munk.

Hele wijk valt in de prijzen
Tijdens het wijkfeest zal ook duidelijk worden welk bedrag de winnaars in de wijk ontvangen als zij meespelen met een lot met het maximaal aantal Kanjerpunten. De verdeling van het prijzengeld is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten dat in de afgelopen maanden is opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2012, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.

Cuijk wint opnieuw PostcodeKanjer
Cuijk heeft al eens eerder de PostcodeKanjer gewonnen. In 2003 viel de PostcodeKanjer van 5,3 miljoen euro op een andere wijk in deze gemeente, de wijk 5432.

Honderdduizenden winnaars in septembertrekking
In de septembertrekking van de Postcode Loterij wonnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, toegangskaarten voor de dierentuin en cadeaubonnen. De uitslagen zijn vanaf 5 oktober te zien op www.postcodeloterij.nl.

Download (in high-resolution):
Gaston maakt de winnende wijkcode bekend