Leuke lente-uitjes voor het hele gezin (regio Zuid-Nederland)

Zuid-Nederland: 25 april t/m 10 mei

Vanaf 30 april hebben de scholen in Nederland meivakantie. De ideale tijd om met het gezin, familie en vrienden een dagje op pad te gaan. Wij delen met u de leukste lente-uitjes uit in de regio Zuid-Nederland van onder andere Vfonds, LandschappenNL en meer.*

Rondje Zuid-Nederland tips voor de meivakantie

Nationale viering van de Bevrijding 2016 | vfonds

donderdag 5 mei

Op 5 mei vieren we in Nederland dat we in vrijheid leven. We vieren de bevrijding in 1945 van de Duitse bezetting van Europa en van de Japanse bezetting van Azië. Al meer dan 70 jaar is het Koninkrijk der Nederlanden vrij van oorlog en onderdrukking.

Vrijheid is nooit vanzelfsprekend. Om onze vrijheid te vieren worden er op donderdag 5 mei op 14 locaties in Nederland bevrijdingsfestivals gehouden. Weten of er bij u in de buurt een bevrijdingsfestival wordt gehouden?  Bekijk hier waar u uw vrijheid kunt vieren!


Wandelen op Moederdag |Rockanje

Zondag 8 mei, van 10:30 - 12:30 uur

Op Moederdag organiseert het Zuid-Hollands Landschap een bloemenwandeling vanuit Bezoekerscentrum Tenellaplas. Kijk uw ogen uit met al het frisse groen en de prachtige voorjaarsbloemen. De gids neemt u mee door de Heemtuin met haar bijzondere flora en daarna de duinen in. Hier ontmoet u wellicht de grote grazers! Uiteraard is deze wandeling voor de hele familie, we verzamelen in het Bezoekerscentrum. Meld u aan via deze link.

Het Zuid-Hollands Landschap valt onder het samenwerkingsverband LandschappenNL.


Excursie De Zandmotor | Den Haag

Zondag 8 mei, van 10:00-12:15 uur

Ga op zondag 8 mei lekker uitwaaien langs de zee. Wandel mee met de excursie over De Zandmotor, een bijzonder stuk kust in wording. Op deze zandplaat hebben wind en water vrij spel. Wind, golven en stroming zorgen ervoor dat hier nieuw strand en nieuwe duinen ontstaan. De Zandmotor is een unieke samenwerking tussen mens en natuur. Kledingadvies: waterbestendig.

Aanmelden is verplicht. Inschrijven kan via de website van Zuid-Hollands Landschap.

Deze excursie is niet geschikt voor minder validen, in verband met het zware zand en de afstand.


Speuren met Dorus | Nationaal Park De Maasduinen

Dinsdag 3 mei van 14:00 - 16:30 uur

Deze activiteit is leuk voor kinderen van 6 t/m 12 jaar! Samen met konijn Dorus gaan ze het Reindersmeer ontdekken. Deze dag zal niet alleen Dorus maar ook Maasduinengidsen helpen om opdrachten uit te voeren. Spelletjes, natuurweetjes en actie wisselen af. Kortom: een middag vol natuurplezier! Start om 14.00 uur.

Meer informatie vindt u op de website van Limburgs Landschap.

Weten welke uitjes er in Noord-Nederland zijn? Bekijk dan snel het aanbod aan dagjes uit.


*Voor een aantal genoemde uitjes geldt dat aanmelden verplicht is en/of dat er kosten zijn verbonden aan deelname. Vol = Vol. De Postcode Loterij is niet verantwoordelijk voor en kan niet garanderen dat er nog plaatsen beschikbaar zijn. Op de genoemde websites vindt u de laatste informatie.