Ruim 200 inwoners van Limburgs dorp Middelaar verdelen miljoenenprijs Postcode Loterij

Alle deelnemers uit Middelaar vallen in de prijzen

Amsterdam, 4 oktober 2013 – Feest in het Noord-Limburgse dorp Middelaar. Zo’n 200 inwoners die meespelen met de Postcode Loterij verdelen met elkaar een miljoenenprijs van 3.2 miljoen euro. Dinsdag 1 oktober werd bekendgemaakt dat op wijkcode 6587 de miljoenenprijs is gevallen. Alle postcodes in Middelaar beginnen met deze vier cijfers. Vandaag bleken dertien inwoners van de Burchtstraat de grootste winnaars te zijn. Op hun volledige postcode 6587 BE viel de hoofdprijs van ruim 1,6 miljoen euro.

Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld was vrijdagmiddag 4 oktober in de Burchtstraat om de grootste winnaars thuis te verrassen met het goede nieuws. De volgende bedragen zijn gewonnen:
-   41.538 euro (1 huishouden)
-   83.076 euro (7 huishoudens)
-   166.153 euro (4 huishoudens)
-   332.307 euro (1 huishouden)

Winnaars uit postcode 6587 BE in Middelaar ontvangen een cheque met het gewonnen bedrag. Zij verdelen ruim 1,6 miljoen euro met elkaar. | Fotocredits Roy Beusker Fotografie
Winnaars uit postcode 6587 BE in Middelaar ontvangen een cheque met het gewonnen bedrag. Zij verdelen ruim 1,6 miljoen euro met elkaar. Fotocredits Roy Beusker Fotografie
Wijkwinnaars winnen 5375 euro per lot
Nadat de grootste winnaars thuis verrast waren, organiseerde de Postcode Loterij een uitreiking voor de hele wijk op de parkeerplaats aan de Witteweg/Elzenstraat in Middelaar.
Daar maakte Gaston Starreveld bekend dat de bijna 200 deelnemers waarvan de postcode begint met 6587 een bedrag van 5375 euro per lot winnen. Zij speelden in totaal met ruim 300 loten mee in de septembertrekking.

Wolter Kroes trad tijdens de uitreiking op en zorgde voor een gezellige sfeer op het feestterrein. Burgemeester Gradisen van gemeente Mook en Middelaar feliciteerde vanaf het podium alle winnaars. Een verslag van de prijsuitreiking is op zondag 6 oktober te zien in het tv-programma ‘Eén tegen 100’ bij de NCRV op Nederland 1, om 20.25 uur.

Middelaar voor tweede keer in de prijzen
Het is voor de tweede keer in vier weken feest in Middelaar:

op 5 september jl. verraste Gaston deelnemers in de Arnold van Heumenstraat in Middelaar met de PostcodeStraatprijs, toen wonnen 3 deelnemers samen ruim 137.000 euro.

Verdeling van miljoenenprijs op basis van Kanjerpunten

De loterijprijs van 3.2 miljoen euro wordt verdeeld op basis van Kanjerpunten die het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Dit zijn een soort spaarpunten. Deelnemers krijgen elke trekking waaraan zij meedoen één Kanjerpunt per lot. Hoe langer een lot meespeelde in 2013, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor deze miljoenenprijs hebben deelnemers maximaal tien Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Inwoners van Middelaar uit de winnende wijk 6587 vieren dat zij 5375 euro per lot winnen bij de Postcode Loterij. | Fotocredits Roy Beusker Fotografie
Inwoners van Middelaar uit de winnende wijk 6587 vieren dat zij 5375 euro per lot winnen bij de Postcode Loterij. Fotocredits Roy Beusker Fotografie