Wat te doen met een kwart miljoen?

Jacqueline staat met familie en vrienden om de cheque heen
Jacqueline staat met familie en vrienden om de cheque heen

Het is zondagavond 15 november en de vierde aflevering van Postcode Loterij Miljoenenjacht is op televisie. Na 499 kandidaten te hebben weggespeeld, is het Jacqueline uit Purmerend die in de finale staat. Zij speelt deze aflevering maar liefst 235.000 euro bij elkaar. En met dat bedrag worden dromen werkelijkheid. “Mijn zoon krijgt een paardje en mijn man een auto. Zolang iedereen om mij heen maar gelukkig is, vind ik het allemaal goed.”

Dankzij de goji bessen, lijnzaad en kokosolies is Jacqueline uit Purmerend nu bijna een kwart miljoen euro rijker. De vraag: ‘Hoeveel procent van de Nederlanders trekt zich niets aan van alle hippe voedseltrends?’, wist zij goed- en als snelste studiokandidaat- te beantwoorden. Jacqueline: “Vanaf het moment dat ik mijn naam hoorde, was het alsof ik knock-out werd geslagen. Ik heb daarna eigenlijk niks meer van het programma mee gekregen."

Verschrikkelijk zenuwachtig

Bijgestaan door presentatrice Linda de Mol en haar man Fred, speelt Jacqueline het zenuwslopende Gouden Koffer Spel. En dat is andere koek dan als je het thuis vanaf de bank mee speelt, met een zak chips op schoot. “We fantaseerden er wel eens over daar in de studio te staan. Maar dat het dan echt gebeurt, houd je niet voor mogelijk. Ik was verschrikkelijk zenuwachtig!”  

"'Stoppen!', schreeuwde mijn moeder”

Toch kregen de zenuwen geen grip op Jacqueline en Fred. Het levert het Purmerendse stel een prachtige 235.000 euro op. “Ik hoorde mijn moeder al schreeuwen in m’n oor: ‘stoppen!’”, grapt Jacqueline over het moment dat ze besloot niet verder te spelen. 

Zo veel meer 

En met dat bedrag worden dromen werkelijkheid voor Jacqueline en haar familie. “Je ligt wel eens in je bed te fantaseren over wat je zou doen met een mooi bedrag.  Dan denk je aan 50.000 euro. Maar nu heb ik zo veel meer! Hier kunnen we mee doen waar we al tijden van dromen. Een paardje voor mijn zoon, een auto voor mijn man en we zetten wat centjes weg om ons huis uit te bouwen. En wie weet zit er een boerderijtje in voor de toekomst. Zolang iedereen om mij heen maar gelukkig is, vind ik het allemaal goed.”

Studiofinalist Miljoenenjacht show 4 | 15 november 2015 | Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

Met vrienden en familie

Naast Linda de Mol op televisie, geld om te doen wat je wilt en dromen die werkelijkheid worden. Wie wil dat nou niet? Toch was het hoogtepunt voor Jacqueline iets anders. “We hebben hier in Purmerend een zaaltje gehuurd en met alle vrienden en familie de uitzending teruggekeken. Met een drankie en een happie erbij. Dat vonden we wel heel bijzonder."