Wie het laatst lacht...

Blije winnares Linda met Postcode Loterij ambassadeur Gaston Starreveld
Blije winnares Linda met Postcode Loterij ambassadeur Gaston Starreveld

De 36-jarige Linda uit Groningen is jazz-zangeres. Half augustus werd zij, tussen de optredens en zanglessen door, verrast door Gaston met de PostcodeStraatprijs. Plots is Linda 50.000 euro én een gloednieuwe BMW rijker. En vooral die auto komt als geroepen: “Nu zullen ze me niet meer uitlachen!”

“Ik zit al tien jaar in het muziekvak”, vertelt Linda. “Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium in Groningen. Ik geef zanglessen en speel in een jazzband. Het is een heerlijk bestaan. Het geeft veel vrijheid. Maar het is ook een onzeker beroep.”

Oma-autootje

“Dat ik nu een financiële buffer heb, van maar liefst 50.000 euro, is ongelofelijk fijn. Dat geeft echt een beetje rust. En die BMW is ook te gek! Ik reed rond in een klein, oud oma-autootje. Die viel van ellende uit elkaar. De bandleden van mijn jazzband lachten me er altijd om uit. Maar met zo’n strakke bak durven ze dat denk ik niet meer!”

Zenuwachtig

“Ik was ontzettend zenuwachtig toen Gaston en de filmploeg opeens in mijn zitkamer stonden. Dat verbaasde me! Van tevoren kan je je echt niet voorstellen hoe dat is. Ik dacht dat ik misschien 1.000 euro per lot had gewonnen. Ik speel mee met twee loten. ‘Genoeg voor een nieuwe computer’, flitste er door mijn hoofd. Als freelancer kan ik die goed gebruiken voor mijn administratie.”

Sensationeel

“En toen ging de envelop open: grote vreugde natuurlijk! Want er zat 25 keer zo veel in! 50.000 euro, wow. Ik stond met m’n mond vol tanden. Het was heel sensationeel.”

Cd opnemen

Inmiddels ben ik bij de autodealer geweest. Ik heb een mooie, metallic grijze uitgezocht. Verder komt de computer er en neem ik mijn familie gezellig mee uit eten. De rest van het geld zet ik op de bank. Want ik zou nog best wel eens een cd willen opnemen. Die droom komt nu een stuk dichterbij.”

Bekijk de uitreiking: